Mijn grote dag is alweer 9 jaar geleden op het moment dat ik dit artikel schrijf. Wat gaat de tijd ontzettend snel en mijn bruidsjurk kopen is dan ook alweer lang geleden. En toch weet ik het nog als de dag van gisteren. Een trouwjurk kopen doe je niet zomaar en ik vond het stiekem ook heel erg spannend. In dit artikel deel ik een paar tips met je om rekening mee te houden wanneer een bruidsjurk kopen op jouw to-do lijstje staat. Lees je mee?

Bruidsjurk kopen: hier moet je rekening mee houden

Je grote dag komt eraan, fantastisch! Hoewel die dag misschien nog ver weg lijkt kun je niet vroeg genoeg starten met een bruidsjurk kopen. De kans dat je ervaring hebt met het kopen van een trouwjurk is vast nihil en daarom volgen hier een paar tips om rekening mee te houden bij een bruidsjurk kopen. Nieuwsgierig geworden naar mijn tips voor een bruidsjurk kopen? Lees dan snel verder.

Begin op tijd met je zoektocht

De tijd gaat ontzettend snel, zo ben ik volgend jaar september alweer 10 jaar getrouwd. Ik voel me niet 10 jaar ouder gelukkig. Juist daarom is het belangrijk dat je op tijd begint met de oriëntatie naar bruidsmode. Er is ontzettend veel mogelijk en het kan dus absoluut geen kwaad om eens rond te kijken wat de opties zijn bij een bruisjurk kopen. Een jurk kiezen kan namelijk erg lastig zijn en in de meeste gevallen moet je perfecte jurk ook nog vermaakt worden. Al met al gaat er dan stiekem best wat tijd overheen. Start dus niet te laat moet zoeken.

Het budget

Het volgende waar je rekening mee moet houden is het budget. Dit maakt je zoektocht niet alleen makkelijker maar zorgt er ook voor dat je niet meer geld uit geeft dan dat je van plan was. Door een realistisch budget te stellen, kun je alle trouwjurken in die prijsklasse bekijken. Dat is al een stuk overzichtelijker dan álle jurken bekijken. En wanneer je eenmaal verliefd bent geworden op jouw jurk, valt de rest daarbij in het niet.

Ik heb daarom ook niet naar jurken gekeken die boven mijn budget lagen. Bang misschien voor het feit dat ik dan meer geld uit zou geven dat ik wilde. Want laten we eerlijk zijn: wanneer die dure jurk dé jurk is, ga je niet meer voor een ander exemplaar. Gelukkig is er keuze genoeg in de prijsklasse die jij voor je hebt en zit jouw perfecte jurk daar zeker tussen.

Kijk niet naar de maat!

Ik benoemde het al eerder in dit artikel maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: vrijwel alle jurken moeten nog vermaakt worden. Soms veel en soms een beetje. Ieder lijf is anders en een trouwjurk is ook (nog) niet perfect. De maat van een jurk is daarom dan ook niet belangrijk, zeker niet als je weet dat de maten van trouwjurken niet hetzelfde zijn als de confectiematen die we normaal kennen. Ik had toen maat 38 en mijn trouwjurk was een maatje 34/36. Laat je dus goed adviseren.

Wie neem je mee?

Een bruidsjurk kopen doe je hopelijk niet alleen. Ik kan je namelijk uit eigen ervaring vertellen dat het een mooi en bijzonder moment is om te delen met mensen die dicht bij je staan. Zo ben ik gegaan met twee vriendinnen en mijn moeder. Neem iemand mee, of meerdere personen, die jij er graag bij wilt hebben en niet wie iemand anders er graag bij ziet. Ga dus 100% uit van jezelf, het is immers ook jouw grote dag! Blok met dat gezelschap dus een paar dagen in jullie agenda zodat er voldoende tijd is om de perfecte bruidsjurk te gaan kopen.

Geniet van door voorpret!

Alles rondom de bruiloft en ook de bruidsjurk kopen kan al snel als een moetje gezien worden of voelen. Probeer hier voor te waken, want geloof me het is leuk! Geniet met volle teugen van alle voorpret van je bruidsjurk kopen! Voor je het weet schitter je al in die prachtige jurk.

Jouw stijl

Heb jij al jaren, al vanaf klein meisje, jouw droomjurk in gedachten? Ga daar dan naar op zoek! Nu kan het best zo zijn dat je nog helemaal geen idee hebt wat je wilt, raak dan vooral niet in paniek maar blijf bij jouw eigen stijl. Je kunt van jouw kledingstijl ook afleiden wat misschien bij je past, vertel de verkoopster in de winkel dus wat jouw stijl is en waar jij van houdt.

Een bruidsjurk kopen kan best lastig zijn en laat je daarom daar bij assisteren. Er zijn jurken voor de dames die zich een heuse prinses willen voelen, trouwjurken voor de stoere dames en een bruidspak is natuurlijk ook altijd mogelijk. Wat bij jou past, is er! Blijf dicht bij jezelf en luister naar je gevoel. Dan komt het altijd goed.

Mijn trouwjurk

Ikzelf ben dus samen met twee vriendinnen en mijn moeder naar de bruidswinkel geweest. Altijd al heb ik een idee gehad van het type jurk die ik graag wilde dragen: een gróte jurk zonder bandjes en veel details. Geloof me, mijn jurk was groot! De rok had zo’n zeven lagen stof gemaakt van onder andere tule en kant. Ik was op slag verliefd, écht! Nog steeds overigens.

Meteen bij binnenkomst van de bruidswinkel zag ik de jurk en ik wist direct, als die past: dan is dat mijn jurk. En zo geschiede, de jurk paste. Daarna nog andere jurken gepast (voor de entourage) maar daarbij evenaarde ik gewoon niet het gevoel zoals bij de eerste jurk: mijn jurk. De jurk werd overigens met een sluier vrij tuttig, vond ik, en daarom heb ik gekozen voor een accessoire in mijn haren in plaats van een sluier. Wanneer jij dé jurk aanhebt, dan herken je hem meteen.

Tot slot..

Tot slot nog een laatste tip om rekening mee te houden voor als je een jurk met een sleep kiest. Bekijk goed hoe de sleep verborgen of geknoopt kan worden voor de feestavond. Anders gaat iedereen constant op je jurk staan.

Van mijn jurk en de accessoire heb ik trouwens nooit spijt gehad. Ik voelde me een prachtige bruid maar ook nog steeds mijzelf. Ga jij een bruidsjurk kopen binnenkort? Ik hoop dat je dan iets hebt aan mijn tips hierboven. Nu ben ik benieuwd, wat vond je van mijn tips voor een bruidsjurk kopen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis