De inflatie is nog nooit zo hoog geweest, je merkt het meteen in je dagelijkse uitgaven. De boodschappen, brandstof, energie en ga zo maar door zijn duurder geworden. Tijd voor een artikel met bespaartips: besparen op je vaste lasten doe je zo! Benieuwd naar hoe jij kunt besparen op je vaste lasten zoals bijvoorbeeld je verzekering? Lees dan snel verder.

Besparen op je vaste lasten doe je zo!

Wie wil dat nou niet, maandelijks minder betalen en dus besparen op je vaste lasten? Ik in elk geval wel. In dit artikel deel ik een aantal handige tips om onder andere te besparen op je verzekeringen en andere vasten lasten. Lees dus snel verder.

Zorg voor inzicht in je huishoudboekje

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen en vertellen waar je mee moet beginnen: maak gebruik van een huishoudboekje. Zonder inzicht in je huidige uitgaven is besparen op je vaste lasten vrijwel onmogelijk. Besparen op je vaste lasten kan dus met behulp van een huishoudboekje in Excel maken op je computer maar je kunt ook alles opschrijven in een schriftje. Net wat jij gemakkelijk vindt. Je schrijft gewoon al je maandelijkse uitgaven onder elkaar en telt deze op. Dit doe je ook voor al je inkomsten. Op die manier heb je een snel en goed overzicht van al je inkomsten en uitgaven. Daarna kun je kijken of je kunt besparen op je vaste lasten.

Vergeet ook je boodschappen en losse pintransacties niet, stiekem geef je op die manier veel geld uit wat maandelijks terug komt en dus vaste lasten zijn. Kijk eens goed naar die losse pinuitgave. Is elke uitgave nodig en kun je daar ergens iets op besparen? Vast wel!

Kijk kritisch naar je verzekeringen

Wij Nederlanders zijn koning in ons laten verzekeren tegen van alles en nog wat. Het loont dus zéker om eens kritisch naar je verzekeringen te kijken. Ik heb het dan over je opstal,- inboedel,- aansprakelijkheid,- rechtsbijstand,- auto,- en reisverzekering. Dat zijn er nogal wat hè? Besparen op je vaste lasten zou dus zeker moeten kunnen.

Bekijk eerst of je echt elke verzekering nodig hebt, want overal kun je extra opties kiezen. Zo zijn er verzekeringen waarbij ook pechhulp zit. Wanneer je lid bent van bijvoorbeeld de ANWB is dat dan overbodig of het is slimmer om de ANWB op te zeggen.

De verzekeringscheck

Wist je dat je binnen enkele minuten tot wel € 240,- kunt besparen op je pakket aan verzekeringen? Je vraagt je misschien af hoe dat kan, maar vaak zijn we voor veel zaken dubbel verzekerd. Zonde! Daarnaast kun je door jaarlijks je verzekeringen te vergelijken ook veel besparen. Wil je weten hoeveel je kunt gesparen op je verzekeringen? Doen dan snel een verzekeringscheck op jouw verzekeringen. Wil je een gratis verzekeringscheck? Klik hier!

Het werkt simpel, op de website geef je aan welke verzekeringen je hebt, wat je woonsituatie is en je gezinssamenstelling. Daarna komen er een aantal vragen per verzekeringstype. Zo geef je per verzekering aan welke omstandigheden op jou van toepassing zijn, zoals het type dak van je huis (opstalverzekering), het kenteken van je auto (autoverzekering) etc. Tot slot geef je aan wat voor verzekeringsopties je wel of niet wilt en hoeveel eigenrisico je wilt dragen. Klik dan op ‘resultaten’ en je krijgt een fijn overzicht van de verschillende mogelijkheden die je hebt. Simpel en binnen een paar minuten besparen op je vaste lasten!

Besparen op je boodschappen

Hoewel we financieel gewoon gezond zijn vind ik het zonde om ergens te veel geld voor te moeten betalen. Goed is gewoon goed. Zo koop ik mijn favoriete wasmiddel altijd in de aanbieding, net als mijn vaatwastabletten. Ik bestel één keer per jaar voor het hele jaar die dingen in de aanbieding. Daarnaast doe ik tegenwoordig een deel van onze boodschappen bij de Lidl en een deel bij de Jumbo. Het is even zoeken waar je wat het beste kunt kopen maar uiteindelijk loont het echt!

Een andere goede budgettip is om vaker voor het huismerk te kiezen. Zo koop ik tegenwoordig koffie van het Lidl huismerk voor ons apparaat. Net zo goed en lekker maar zeker 30% goedkoper. Alle kleine beetjes besparen zorgen uiteindelijk aan het einde van de maand toch een groot bedrag.

Heb je alle abonnementen nog nodig?

Tegenwoordig kun je je werkelijk overal op abonneren. Waar je vroeger alleen aan abonnement afsloot op de leesmap, een tijdschrift of je televisieprovider kun je tegenwoordig zelfs een abonnement afsluiten voor onderbroeken. Krijg je elke maand voor een tientje een onderbroek door je brievenbus. Maar heb je al deze abonnementen ook echt nodig? Natuurlijk wil je graag televisie kijken maar misschien kun je wel met een standaard TV pakket uit de voeten met daarnaast een streamingsdienst in plaats van het uitgebreide zenderpakket. Ik geloof namelijk niet dat je alles kijkt!

Hetzelfde geldt voor een onderbroeken abonnement of een memberschip (ook een mooi woord) op een beautybox of iets ander leuks waar je maandelijks aan vast zit. Per maand lijkt het misschien niet veel maar reken het eens uit per jaar. Is het je het dan nog steeds waard? Ik lees bijvoorbeeld graag een tijdschrift maar ik kies elk jaar wel een ander magazine waardoor ik elk jaar de maximale korting krijg. Zo heb ik mijn favoriete blad altijd goedkoper dan in de winkel. Je kan een abonnement misschien ook wel met iemand delen?

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over besparen op je vaste lasten. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Nu ben ik benieuwd, kun jij besparen op je vaste lasten en dan met name op je verzekeringen? Ik kan je echt de verzekeringen check aanraden, het is binnen 5 minuten gedaan. Heb je een vraag of opmerking over dit artikel? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Wil je meer besparen? Check dan mijn overige artikelen in de categorie huishoudboekje.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis