Hoewel je bij een eiwitshake misschien aan topsporters en bodybuilders denkt is een protein shake ook een lekker en gezond tussendoortje. En dat geldt al helemaal voor deze snickers eiwitshake! Eiwitten zijn niet alleen belangrijk voor het in stand houden van onze spieren, ze zorgen ook voor spiergroei en geven ons een langere verzadiging. Het toevoegen van meer eiwitten aan je maaltijd zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabieler blijft, hierdoor heb je minder honger en dus een langere verzadiging. Benieuwd naar mij heerlijke snickers eiwitshake als tussendoortje of na het sporten? Lees dan snel verder.

Opzoek naar meer recept inspiratie? Check dan ook mijn andere recepten.

Recept: snickers eiwitshake / snickers protein shake

Een goede eiwitshake hoort in balans te zijn, de hoeveelheid suikers mogen niet hoger zijn dan de vetten, vezels en eiwitten samen. Alleen dan krijg je de juiste verzadiging en een stabiele afgaven van de suikers aan je lichaam. Deze snickers eiwitshake is perfect in balans en ook nog eens super lekker! Heerlijk als tussendoortje of kleine maaltijd na een goede training. Een protein shake maak je in een handomdraai en ook deel ik nog een handige tip hoe jij hem ook al een avond eerder kunt maken. Zo kun jij jouw snickers eiwitshake overal mee naar toe nemen!

Dit recept is helaas maar voor één portie. Wil je meer porties maken van deze snickers protein shake? Verdubbel dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

Boodschappenlijstje

  • 50 gram magere kwark
  • 50 gram halfvolle melk
  • 15 gram 100% pindakaas
  • 15 gram chocolade brownie protein poeder
  • theelepel kaneel
  • 1 bevroren banaan
  • espresso (35 gram)

Met deze 7 ingrediënten maak in een paar minuten een heerlijke protein shake! Heb je geen bevroren banaan? Je kunt ook een gewone banaan gebruiken, je snickers eiwitshake is dan alleen iets vloeibaarder.

Zo maak je deze snickers eiwitshake

Bereidingstijd: 5 minuten
Extra nodig: Nutribullet of krachtige blender

  1. doe de bevroren banaan onder in de blendbeker
  2. voeg hier de kwark en de melk aan toe
  3. en daarna de pindakaas, (koude) espresso, kaneel en het eiwitpoeder
  4. draai het extractie messenblad op de bledbeker en plaats deze op de Nutribullet
  5. mix alles in 30 seconden tot een glad mengsel
  6. giet de inhoud in een mooi glas en geniet van je snickers eiwitshake!

Heb je geen chocolade brownie eiwitpoeder? Gebruik dan de vanille variant en voeg nog 6 gram extra cacao toe.

Optie: serveer je snickers eiwitshake met cacaonibs voor een extra bite!

Eventuele dieetaanpassingen

Deze heerlijke protein shake is volledig glutenvrij. Je kunt dit recept gemakkelijk lactosevrij en vegan maken door voor een plantaardige kwark, melk en eiwitpoeder te kiezen.

Snickers eiwitshake Snickers Protein Shake zelf maken mamazetkoers

snickers eiwitshake / snickers protein shake

Voedingswaarden

Hieronder een uitsplitsingen van de macro nutriënten, vezels en zout van dit recept. Wanneer je iets aan het recept veranderd veranderen natuurlijk ook de voedingswaarde.

Energie: 340 kcal
Vet: 9 gram
waarvan verzadigd vet: 1,8 gram
Koolhydraten: 39 gram
waarvan suiker: 37 gram
Vezels: 4,7 gram
Eiwitten: 24 gram
Zout: 0,3 gram

De vetten, eiwitten en vezels zijn in dit recept samen bijna 38 gram. Dat is meer dan de 37 gram suikers die van naturen in de ingrediënten aanwezig zijn. Deze eiwitshake is dus mooi in balans en zorgt voor een lange verzadiging.

Bewaaradvies

De snickers eiwitshake kun prima een avond eerder maken met een simpele aanpassing. Voeg het eiwitpoeder nog niet toe bij de bereiding van je shake. Weeg deze af en bewaar deze in een apart bakje of zakje. De shake bewaar je in een speciale shakebeker. Net voordat je de shake gaat eten voeg je het eiwitpoeder toe en shaken maar! Door de speciale mixbal in de shakebaker kun je het eiwitpoeder goed mengen.

Wanneer je het eiwitpoeder al wel de avond eerder toevoegt dan word je eiwitshake klonterig, niet heel erg lekker dus. Het kan verder geen kwaad, je wordt er niet ziek van maar het moet natuurlijk wél lekker zijn.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn recept voor een lekkere snickers eiwitshake. Ik drink deze graag na het sporten maar neem hem ook regelmatig mee als tussendoortje naar mijn werk. Nu ben ik nieuwsgierig: drink jij weleens een protein shake of juist niet? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Disclaimer: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate (partner) linkjes. Indien jij iets koopt via één van deze links ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s maar met deze commissie kan ik Mamazetkoers.nl wel online houden. Uiteraard link ik alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vindt. #mamazetkoersAD

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis