Het kan best lastig zijn om je woning zowel gezellig als praktisch in te richten. Neem bijvoorbeeld het tv meubel, een zeer functioneel meubelstuk in je woonkamer. Al je kabels en apparatuur moeten erin maar het is ook belangrijk dat het item bij de rest van je interieur past, niet té opvallend is en er mooi uit moet zien. Het kiezen van een tv meubel is dus niet zo gemakkelijk als je misschien denkt. Daarom deel ik in dit artikel 6 tips voor het kopen van een perfect tv meubel. Lees je mee?

6 tips voor het kopen van een perfect tv meubel

De diversiteit in tv meubels is gelukkig groot, er zit dus altijd wel een meubel tussen die aan jouw smaak en wensen voldoet! Toch zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden en die som ik in dit artikel voor je op. Ben jij dus opzoek naar een nieuw tv meubel, houd dan rekening met onderstaande zaken.

Wat moet de afmeting van mijn tv meubel zijn?

De afmeting van je televisie meubel is afhankelijk van twee andere zaken, het formaat van je televisie en van de afmeting de ruimte. Een te klein meubel in een grote ruimte kan al snel leeg aanvoelen en ik vind het persoonlijk ook niet mooi wanneer de televisie net zo breed is al het tv meubel. Hoe kies je dan de juiste afmeting?

  • zorg ervoor dat je aan beide zijden van het meubel, ten opzichte van de tv, nog ruimte over hebt
  • kijk of er gaten (kabeldoorvoer) aanwezig zijn in de achterwand van de kast, zo kun je mooi de kabels wegwerken
  • bepaal hoe hoog het meubel mag zijn, wanneer je tv op het meubel staat moet deze niet te laag of te hoog staan. Bepaal dus jouw ideale kijkhoogte voordat je je gaat oriënteren voor een nieuw televisie meubel.

Daarnaast is ook de diepte van het meubel van belang, bekijk goed in jouw situatie of een diep tv meubel mogelijk is of juist niet. Je wilt namelijk niet dat het meubel te ver van de wand af komt en daarmee in de ‘weg’ komt te staan.

Zwevend of staand meubel

Nu is de vraag, wil je het tv meubel bevestigen aan de muur of op de grond zetten? Voor beide opties is namelijk iets te zeggen. Ben jij iemand die vaak haar meubels verplaatst en elk seizoen voor een nieuwe opstelling gaat? Overweeg dan om voor een staand meubel te kiezen. Deze kun je gemakkelijk verplaatsen. Wanneer je kiest voor een zwevend meubel lijkt de ruimte altijd optisch wat groter en geeft je interieur een modernere uitstraling. Daarnaast is het stofzuigen bij zwevende tv meubels ook een stuk gemakkelijker, je kunt dan overal ontzettend makkelijk bij.

Diversiteit in materialen

Je kunt tegenwoordig kiezen uit verschillende materialen en kleuren. Ga je bijvoorbeeld voor hout, metaal, glas, kunststof of een combinatie? De materiaalsoort die je kiest heeft ontzettend veel invloed op je woonstijl. Houd je van Scandinavisch, modern, landelijk of juist van industrieel? Kijk dus goed naar de andere meubels in je woonkamer, bepaal jullie woonstijl en kies een televisie meubel die daar bij past.

Wist je dat elke houtsoort ook andere eigenschappen heeft? Laat je daarom als je voor hout kiest ook altijd goed voorlichten over het onderhoud. Je wilt immers zo lang mogelijk van je nieuwe meubel plezier hebben!

Lades, deurtjes of toch open vakken?

Opbergruimte, niet geheel onbelangrijk. In ons tv meubel liggen stiekem ook veel spullen: opladers, kaarsjes, onderzetters en toebehoren van spelcomputers. Ik wil het liefste al die spullen niet in het zicht hebben liggen en heb daarom gekozen voor een kastje met twee deurtjes en een lade. Alles is op die manier binnen handbereik maar wel netjes opgeborgen, zoals je weet ga ik ontzettend goed op een opgeruimd huis! Bekijk dus goed of je gaat voor open vakken of een (deels) gesloten meubel.

Wees creatief

Er zijn veel verschillende tv meubels te koop, allemaal met een andere uitstraling en prijskaartje. Toch wil je ik er wel op wijzen om niet alleen maar naar standaard meubels te kijken. Meubels die misschien niet ontworpen zijn om als televisie meubel te dienen, wil niet automatisch zeggen dat jij hem daar niet voor kunt (of mag) gebruiken. Zolang het meubel aan jouw eisen en wensen voldoet, en aan de afmetingen zoals benoemd in het eerste punt, is die keuze helemaal aan jou. Wees dus creatief en laat je overal inspireren!

Styling

Een tv meubel kan een echte eyecatcher in jouw woonkamer zijn, zeker wanneer je een kiest in een opvallende kleur of in een uitgesproken afmeting. In dat geval is mijn advies dan ook om er niet te veel accessoires en planten op het meubel te zetten. Dit kan er dan al snel rommelig uitzien en druk overkomen. Wanneer je kiest voor een rustig meubel is er natuurlijk meer mogelijk. Bekijk dus goed welke afstyling het beste bij jou en je meubel past.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met 6 tips voor het kopen van een perfect tv meubel. Ons televisiemeubel zie je op de foto hierboven. Geen idee of het goed te zien is, maar onze woonruimte had een groter meubel makkelijk kunnen hebben. Helaas hadden we dit meubel al gekocht voordat we gingen verhuizen. Wat vind jij belangrijk in een tv meubel en wat is jouw woonstijl? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis