Opzoek naar een overhemd? Voor jezelf, je man of als cadeau voor iemand anders maar weet je niet waar je precies op moet letten? In dit artikel deel ik 5 tips bij het kopen van een overhemd. Lees je mee?

5 tips bij het kopen van een overhemd

Dan volgen hier mijn 5 tips bij het kopen van een overhemd!

1. Kies de juiste pasvorm

Er zijn verschillende pasvormen verkrijgbaar, de pasvorm zegt iets over hoe strak het overhemd zit. Je hebt over het algemeen de keuze uit comfort fitmodern fit en slim fit. Hierbij valt de comfort fit wijd langs je lichaam en draagt dus wat losser. Bij de modern fit is de pasvorm licht getailleerd en de slim fit sluit geheel aan en zit daarmee het straks van allemaal. Vind je het niet fijn om strakke kleding te dragen, dan is de comfort fit de ideale keuze. Wanneer je het overhemd het liefste draagt onder een jasje zou ik kiezen voor de modern fit of de slim fit.

2. Zorg dat je de juiste maat kiest

Er is niks zo vervelend als een kledingstuk wat nét niet past. Je kan je er dan niet goed in bewegen en het belemmerd je in je vrijheid.

  • zorg ervoor dat het overhemd niet te ruim is, we willen geen ‘zak’ aan. Dit staat ook niet mooi. Heb je het gevoel dat je erin zwemt? Kies dan een kleinere maat.
  • het overhemd mag ook niet te strak zitten. Als je het overhemd aantrekt moet het nergens knellen of trekken. Steek je armen eens voor je uit, heb voldoende bewegingsvrijheid? Dan zit hij goed! Wanneer hij toch ergens trekt, pas dan eens een maat groter.

3. Koop een strijkvrij overhemd

In een eerder artikel heb je al kunnen lezen dat ik een hekel heb aan strijken. Een van mijn belangrijkste tips is dan ook: koop een strijkvrij overhemd. Een ander voordeel van een strijkvrij overhemd is dat hij niet krimpt, aan de onderkant niet wijd wordt én zijn mooie kleur behoud door de manier waarop hij is geweven.

4. De kraag

Wat je misschien niet weet is dat overhemden verschillende kragen kunnen hebben. Je hebt ze met en zonder knoopjes, met een bepaalde vouw (wing) en kragen die alleen geschikt zijn voor een brede of juist smalle das. Ikzelf vind de New York Kent een mooi kraag. Het overhemd op bovenstaande foto heeft deze kraag. Dit overhemd kun je door de slim fit pasvorm én de New York Kent kraag zowel zakelijk als casual dragen. Ideaal.

5. Lengte van de mouwen

Iedereen is verschillend, de ene heeft lange benen terwijl de andere en langer bovenlijf heeft. Het is daarom belangrijk om ook op de armlengte van je overhemd te letten. Houdt je armen losjes langs je lijf, de mouw moet dan aansluiten bij je polsen. Wanneer dit niet het geval is, is de lengte van de mouwen te lang of te kort.

5 tips bij het kopen van een overhemd mamazetkoers

Tot slot..

Nu weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een overhemd. Als laatste wil ik nog meegeven dat je een overhemd het beste thuis kunt passen. In alle rust kun je dan bovenstaande tips toepassen en bepalen of hij goed zit. Voor meer tips volg me dan op Facebook en/of Instagram.

Het strijkvrije overhemd in dit artikel is gesponsord, mamazetkoersAD.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis