Bij het zien van het plaatje denk je vast: ‘wat is dat?!’ Die vraag heb ik vaker gekregen nadat ik bovenstaande foto deelde. Het groene bolletje is een Marimo, een groenwier. Het is een zoetwaterplantje die van nature onder andere voorkomt in de meren van Schotland en Japan. Zijn mooie ronde vorm heeft hij gekregen door de golven in het water waar hij groeit. In dit artikel: Marimo in glas! vertel ik je hoe je dit bolletje verzorgt en hoe je hem een prachtig plekje geeft in je interieur!

Benodigdheden

Dit heb je nodig voor een Marimo in glas:

  • leuk vaasje, kan met of zonder stop, net wat je mooi vindt;
  • decoratiegrind in een kleur naar keuze;
  • water;
  • droge doek;
  • en een Marimo.

Je kunt er ook voor kiezen om meerdere Marimo’s in een vaasje te doen. Het is maar net wat je leuk vindt en wat past. Ik heb gekozen voor decoratiegrind in de kleur rusty orange en een Marimo met een diameter van 4 cm.

Marimo in glas

Het is eigenlijk heel simpel en binnen 5 minuten ben je klaar.

Stap 1

Maak je vaas, glas of doorzichtige pot schoon met een droge doek. Wanneer je glaswerk erg vies is kun je ook een sopje gebruiken. Zorg er wel voor dat je al het sop goed wegspoelt.

glas schoonmaken

Stap 2

Voeg het decoratiegrind toe. Ik heb ervoor gekozen om de helft van het glaswerk te vullen.

siergrind toevoegen

Stap 3

Als al het decoratiegrind in het glaswerk kun je hem vullen met water. Zorg ervoor dat je hem niet helemaal tot de rand vult, want de Marimo moet er ook nog in. Let erop dat je niet te koud of te warm water gebruikt. Water met een temperatuur tussen de 15 en 28 graden Celsius is ideaal.

water toevoegen

Stap 4

Dan komt de leukste stap: je Marimo toevoegen. Hij voelt trouwens super zacht aan. Wist je dat dit plantje het fijn vindt om zachtjes tussen je handen gerold te worden? Niet dagelijks maar een keer in de maand vindt hij dat nog prettig ook.

marimo toevoegen in glas mamazetkoers

Stap 5

Sluit het glaswerk (indien van toepassing) en klaar is je Marimo in glas! Nu moet je hem alleen nog op een mooie plaats zetten zodat iedereen hem kan bewonderen. Het eindresultaat van mijn Marimo heb je al gezien.

Verzorging

Nu je Marimo staat te stralen in je interieur wil je hem natuurlijk ook zo houden. In het begin van dit artikel vertelde ik al dat hij zijn mooie ronde vorm te danken heeft aan de golven in het water waarin hij leeft. Helaas heb ik deze golven niet in mijn glas. Om de ronde vorm te behouden schud ik dagelijks even het glas, het bolletje komt dan op een andere zijde te liggen. Als je dit niet doet wordt de onderkant van je Marimo steeds platter. Het enige wat je Marimo in glas verder nodig heeft is een lichte standplaats (geen in direct zonlicht) en wekelijks vers water. Super simpel dus.

mamazetkoers review marimo in glas

Tot slot..

Ik ben erg blij met dit bijzondere bolletje, het geeft toch iets extra’s in mijn interieur. Wat vind jij van mijn Marimo in glas? Laat het me hieronder weten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd een berichtje achter op de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis