De wereld staat nooit stil, waarom zou jij dan wel stil blijven staan? Investeren in jezelf en jezelf steeds blijven ontwikkelen is belangrijk. Niet alleen omdat die wereld veranderd, maar wijzelf ook. Je staat er misschien niet zo veel bij stil, maar ik ben niet meer dezelfde persoon als toen ik 12 jaar geleden afstudeerde. Zo zijn mijn interesses veranderd en sinds ik moeder ben vind ik ook bepaalde dingen belangrijker dan eerst.

Je bent in mijn ogen nooit te oud om te leren en zijn er altijd meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en om te investeren in jezelf. In dit artikel deel ik 4 redenen waarom dit belangrijk is. Wil jij ook investeren in jezelf? Lees dan snel verder.

4 redenen om weer te investeren in jezelf

Hoewel weer de (digitale) schoolbanken even spannend kan zijn, hieronder toch 4 redenen om wél weer te investeren in jezelf en die spierballen te tonen!

Je zelfvertrouwen groeit

Investeren in jezelf geeft je zelfvertrouwen een boost, het maakt je gelukkiger en succesvoller! Dat is natuurlijk al meer dan een goede reden om te starten met jouw persoonlijke ontwikkeling! Door je kennis te vergroten in een bepaald vakgebied sta jij sterker in je schoenen. Wie sterker in haar schoenen staat heeft meer vertrouwen in zichzelf én straalt dat uit.

Geeft je gezondheid ook een boost

Wie veel stress ervaart of ontevreden is in haar functie is niet gelukkig en dit kan leiden tot heftige fysieke klachten. Ik kan daarover meepraten, ook ik heb met een burn-out thuis gezeten. Weer een cursus of verkorte opleiding doen helpt je om deze onvrede om te zetten in kennis en vaardigheden. Hiermee krijg je weer plezier en uitdaging in je werk. Investeren in jezelf is dus ook echt werken aan je gezondheid doordat je meer voldoening haalt uit je werk.

Kiezen voor jezelf

Wij moeders zetten ons gezin vrijwel altijd op nummer één. Maar, in een vliegtuig zet je niet voor niets eerst het zuurstofmasker bij jezelf op. Kiezen voor jezelf is dus belangrijk, je wilt je kinderen ook niet leren dat het normaal is dat mama zichzelf wegcijfert voor het gezin. Wil jij dus graag een cursus, training of opleiding doen? Doe dat dan ook! Je bent het waard.

De investering is voor altijd

Het is net als fietsen, je verleert het nooit. Alle kennis die je opdoet verleer je nooit meer. Het is dus een investering voor een langere tijd én het maakt je ook nog eens beter in je vak! Je hebt er trouwens ook buiten je werk profijt van: de kans is groot dat je namelijk je opgedane kennis ook in je privéleven kunt toepassen.

Investeren in jezelf met het STAP-budget

Nu je hebt kunnen lezen waarom investeren in jezelf zo belangrijk is vertel ik je ook graag meer over hoe je dat doet. Je kunt namelijk gebruik maken, onder bepaalde voorwaarden, van het STAP-budget. Het STAP-budget is een subsidie voor scholing. De afkorting staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Niet zo’n hele vreemde afkorting want met dit budget kun jij jouw positie op de arbeidsmarkt dus verbeteren. Het is een geldbedrag van maximaal 1000 euro die je één keer per jaar kunt aanvragen.

Voorwaarden van het STAP-budget

Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden:

  • je ontvangt nog geen AOW
  • bent ouder dan 18 jaar
  • je bent een EU-burger of partner van een EU-burger
  • de gekozen opleiding of cursus moet opgenomen zijn in het STAP-register
  • je hebt van de afgelopen 27 maanden minimaal 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering ontvangen
  • je gebruikt het budget om te investeren in jezelf en jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Het is dus heel interessant als jij je wilt verdiepen in een bepaald vakgebied en dat dus eigenlijk nu gratis kan doen. Geef jezelf dus een boost en investeer in jezelf!

STAP-budget via Capabel Onderwijs

Capabel Onderwijs biedt ook korte modules en cursussen voor iedereen die wil werken aan professionele of persoonlijke ontwikkeling onder de noemer BOOST. Wie wil er nu niet zo snel mogelijk een diploma of certificaat behalen? Ik heb als werkende moeder namelijk niet geweldig veel tijd over. Daarom focust Capabel Onderwijs met haar opleidingen juist op de zaken die NU belangrijk zijn. Zo creëren ze de beste mogelijkheden voor al hun studenten, ongeacht hun leeftijd en (voor)opleiding. Een erkende opleiding die lekker compact en krachtig is. Zo blijf je niet alleen gemotiveerd maar haal jij jouw diploma ook nog eens efficiënt.

Wil jij investeren in jezelf middels het STAP-budget? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die ze bij Capabel Onderwijs bieden. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden:

Wacht niet te lang met investeren in jezelf wanneer jij dit jaar nog gebruik wilt maken van jouw STAP-budget.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met 4 redenen om weer te investeren in jezelf. Nu ben ik nieuwsgierig, ga jij gebruik maken van je STAP-budget? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis