Bij de meeste gezinnen is het elk jaar weer een dingetje: wat wordt de vakantiebestemming van dit jaar? Hoe meer gezinsleden, des te meer wensen waar rekening mee gehouden dient te worden. Omdat het mooie weer nog even op zich laat wachten deel ik in dit artikel alvast vakantie inspiratie: 5 keer met je gezin op vakantie! Heb jij jouw zomervakantie al geboekt of wacht je tot het laatste moment?

Vakantie inspiratie: 5 keer met je gezin op vakantie!

Zoals ik al zei, het kan soms een hele uitdaging zijn om met meerder gezinsleden op vakantie te gaan. Zo houdt de een van een actieve vakantie vol wandelingen en fietsritjes terwijl de ander graag met de beentjes omhoog in een hangmat ligt. Misschien heb je nog kleine kinderen en moet je juist rekening houden met het middagslaapje. In dit artikel deel ik 5 mogelijkheden waar al die dingen samenkomen! Lees je gezellig mee?

Even een (kleine) disclaimer: alle vakantie inspiratie is gebaseerd op het huren van een huisje of appartement. Gewoonweg omdat wij graag op die manier vakantie vieren en hier ons prettig bij voelen. We zijn een gezin met jonge kinderen die (gelukkig) nog veel slapen. In een vakantiehuisje kunnen we in de avond dan ook nog lekker ons ding doen. Misschien gaan we nog ooit (luxe) kamperen, maar nu nog niet.

1. Ga naar Scandinavië

Scandinavië bestaat uit drie landen: Denemarken, Noorwegen en Zweden. Een grappig detail is dat vaak gedacht wordt dat ook Finland bij Scandinavië hoort maar dat is dus niet zo. Dit gebied in het noorden van Europa wordt gekenmerkt door haar adembenemende schoonheid. Denk hierbij aan de Fjorden in Noorwegen, lunchen op de Noordkaap, breng een bezoekje aan een van de hoofdsteden of trek je terug in de rustige natuur. Iedereen kan hier genieten.

In Scandinavië is er voor iedereen dus wat te doen, zoek de drukte op of juist niet. In Zweden kun je bijvoorbeeld nog op vakantie zonder vele toeristen tegen te komen als je dat wilt. Neem eens een kijkje op een travelblog en lees alles over wat Scandinavië te bieden heeft. Oké, ik zal wel heel eerlijk zijn. Er zit een nadeel aan Scandinavië, de prijs voor een pilsje en glas wijn is daar enorm hoog. Dit komt door de hoge accijns die op alcohol wordt geheven.

2. Wat dacht je van Schotland?

Ik zei het van de week nog tegen mijn man: ooit wil ik nog naar Schotland op vakantie, wanneer de kinderen wat ouder zijn. Het lijkt me erg gaaf om daar op de mountainbike het land te verkennen en te wandelen. Zo door de Schotse Hooglanden! Het land is niet toeristisch, niet zoals je misschien gewend bent in Spanje of Portugal. Wanneer je graag onder de mensen bent en dichtbij alle bedrijvigheid wilt zijn is het verstandig om in een van de grotere steden, zoals Glasgow en Inverness, te verblijven. Zeker wanneer je (jonge) kinderen mee neemt is dit aan te raden. Zo kun je gemakkelijk de stilte en de natuur afwisselen met een leuk avondje uit.

Tip: kies een vakantiepark in Schotland waar genoeg te doen is voor iedereen en waar je lekker kunt eten en genieten van een (schots) biertje.

3. Portugal: genieten op de Albufeira

Houd je toch meer van de zon? In Schotland en in Scandinavië is het toch wat kouder en natter en stiekem ik ben toch wel fan van een beetje warmte en de zon. Hoog op mijn vakantielijstje staat de zonnige Albufeira in Portugal. De Albufeira is een oud vissersdorpje welke in de loop der jaren is uitgegroeid tot een van de meest toeristische bestemmingen in Portugal. Deze locatie biedt een bruisend centrum met een prachtig strand en heeft verschillende waterparken. Er is genoeg te doen en te zien. Nu denk je misschien, is de Albufeira dan niet vergelijkbaar met Salou? Het antwoord is nee, ondanks het levendige uitgaansleven is de Albufeira meer in trek bij gezinnen. Heb je er al zin in? Check hier voor luxe vakantiehuizen en vakantieappartementen en misschien zit jouw vakantie er wel tussen.

4. Fietsen op de Canarische Eilanden

Als we wat verder kijken, en de kinderen zijn oud genoeg om zelfstandig op vakantie te gaan (hopelijk duurt dat nog wel even), dan willen we graag eens samen fietsen op de Canarische Eilanden. Ze kunnen dan nog steeds gezellig mee, maar zijn dan oud genoeg om ook zichzelf te vermaken. De Canarische Eilanden hebben trouwens ook genoeg te bieden wanneer je de fiets laat staan. Ik ben er nu twee keer geweest en geloof me, je krijgt er geen genoeg van en ik heb daar nog op geen enkele fiets gezeten. Ik wil je wel aanraden om te kijken in welk gedeelte je graag wilt zitten, niet elke badplaats is namelijk hetzelfde. Zo zijn er plekken met veel winkels en is er een badplaats met álle uitgaansgelegenheden. In die laatste wil je graag zijn wanneer je met je vrienden weg bent maar niet samen met je kindjes.

Trouwens, de eilanden verschillen onderling ook heel erg. Waar Lanzarote bekend staat om haar vulkanische stranden kenmerkt Gran Canaria zich door extreem groene natuur in het binnenland van het eiland.

5. Nederland heeft meer te bieden dan je denkt!

Sinds mijn zwangerschap van Ize (ruim 5 jaar geleden) gaan wij in Nederland op vakantie. Al hebben we een keer een uitstapje gemaakt naar Duitsland. Toch heeft Nederland meer te bieden dan je denkt. Groningen ziet er echt anders uit dan Limburg en ook de mooie kust heeft veel te bieden. Wij zoeken graag de natuur op, zoals de Veluwe. Ons kleine landje barst van de vakantieparken en vakantiehuisjes. Het is maar net wat je zoekt.

Wij hebben onze zomervakantie nog niet geboekt, we gaan eerst eens een weekje weg in de meivakantie. Daar heb ik echt zin in en zijn we na de verhuizing ook echt aan toe. We zitten in een fijn vakantiepark in Nederland en dan zullen we eens gaan bedenken waar we deze zomer heen willen. Al gok ik dat we gewoon in ons eigen landje blijven 🙂 .

Ga je eropuit met de auto? Check dan in dit artikel hoe je de kinderen het veiligste kunt vervoeren in de auto.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn vakantie inspiratie. Heb jij jouw zomervakantie al geboekt? Zo ja, waar ga je heen? Indien je nog opzoek bent naar inspiratie: kijk dan eens naar een huisje met jacuzzi Veluwe. Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share