Het inrichten van een kleine tuin is niet altijd even gemakkelijk. Je wilt hem niet te vol zetten maar er wel van kunnen genieten. Een lastig dilemma dus. Wie mijn blog al een tijdje volgt weet dat wij ook een kleine tuin hebben, zeker in vergelijking met de tuin van ons oude huis. Toch is het inrichten van een kleine tuin niet moeilijk en kun je met weinig middelen toch een hele gezellige tuin creëren. Hoe? Dat lees in je dit artikel met tips voor het inrichten van een kleine tuin. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Tips voor het inrichten van een kleine tuin

De tuin is een belangrijk onderdeel van je huis en interieur. Het oogt professioneel en gezellig en je tuin kun je inrichten hoe jij dat wilt. Het inrichten van je tuin is erg leuk, je kunt er alle kanten mee op gaan. Of je nou een grote tuin hebt, of een kleine tuin hebt. Toch kan het inrichten van een tuin knap lastig zijn. Er zijn immers talloze planten en tuinartikelen. Vooral als je een kleine tuin hebt kan het wat complexer zijn, omdat je minder ruimte hebt. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips die je helpen bij het inrichten van een kleine tuin.

Gebruik deze tips voor het inrichten van je kleine tuin!

Het inrichten van een kleine tuin kan best moeilijk zijn. Vooral als je een wensenlijst hebt waar heel veel dingen op staan. Wil je een tuin met zoveel mogelijk planten en groen? Of wil je liever een tuin waar je fijn kunt zitten op een lounge-set? Om het je wat makkelijker te maken hebben we een aantal tips die je helpen bij het inrichten van een kleine tuin. Op deze manier kun jij makkelijker en efficiënter je kleine tuin inrichten. Gebruik deze tips voor het inrichten van je kleine tuin:

Plan de indeling

Begin met het maken van een plan voor de inrichting van je tuin. Meet de ruimte op en overweeg hoe je deze het beste kunt gebruiken. Bedenk waar je functionele zones wilt creëren, zoals een zithoek, eethoek, speelhoek of tuinbed.

Kies voor slimme opbergoplossingen

In een kleine tuin is het belangrijk om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Kies voor slimme opbergoplossingen. Denk hierbij aan opbergdozen of tuinkasten. Deze kun je gebruiken om tuingereedschap, speelgoed en andere spullen netjes op te bergen.

Verticaal tuinieren

Benut de verticale ruimte in je tuin door te investeren in verticale tuinconstructies. Denk hierbij aan muurhangers, hangende plantenbakken of klimplanten. Dit helpt om groen toe te voegen zonder waardevolle vloeroppervlakte in te nemen. Het gebruik van composiet gevelbekleding kan bij het bouwen van deze constructies goed van pas komen. Het gaat lang mee en je hoeft het niet vaak te onderhouden.

Kies de juiste beplanting

Bij het kiezen van planten voor een kleine tuin is het belangrijk om rekening te houden met de schaal en onderhoud hiervan. Kies daarom compacte planten en struiken die niet te groot kunnen worden. Overweeg daarnaast ook om planten te kiezen die het hele jaar door bloeien en er leuk uitzien. Op deze manier heb je genoeg kleur in je tuin en ziet je tuin er een stuk levendiger uit.

Creëer diepte en perspectief

Gebruik visuele effecten om diepte en perspectief te creëren in je tuin. Plaats planten en decoratieve elementen op verschillende hoogtes om meer ruimte te creëren. Gebruik bijvoorbeeld verhoogde plantenbakken, hekjes, stapelstenen en nog veel meer om hoogteverschillen te creëren. Op deze manier ziet je kleine tuin er al een stuk groter en ruimtelijker uit.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met tips voor het inrichten van een kleine tuin. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Vind jij het lastig? Het inrichten van een kleine tuin? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis