Een verwarming in je woning is op koude winterdagen echt een uitkomst maar helaas is een radiator in het zicht niet altijd even stijlvol. Je radiator bekleden is dus een prima oplossing wanneer je verwarming zichtbaar in je woning aanwezig is. Maar hoe doe je dat en welke mogelijkheden zijn er? In dit artikel deel ik tips en inspiratie om stijlvol jouw radiator te bekleden. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Stijlvol de radiator bekleden: tips en inspiratie

Gelukkig kun je tegenwoordig naast de standaard radiator ook kiezen voor een hele mooie (én dure) design radiator. Maar voor wie niet zo’n groot budget heeft of niet zit te wachten op zo’n grote klus heeft gelukkig ook andere opties. Je kunt jouw radiator bekleden met diverse materialen. Zo past je ‘oude radiator’ weer prima bij de rest van je interieur! Hoe? Dat lees je hieronder.

1. Schilderen

Heb je 2 linker handen maar wil je toch iets leuks van je radiator maken? Schilder hem dan eens in een mooie kleur, leg er een plank op en klaar ben je. Hieronder een voorbeeld. Niet zo heel moeilijk. Wil je jouw verwarming liever helemaal uit het zicht? Dan kun je hem ook altijd schilderen in dezelfde kleur als de muur.

2. Een op maat gemaakte houten ombouw

Ik ben zelf persoonlijk fan van mooie natuurlijke materialen en kleuren. Nu ligt er in mijn woning beneden volledige vloerverwarming maar onderstaande houten panelen vind ik ook heel erg mooi.

3. Kant en klare ombouw

Wist je dat je ook een ombouw kant en klaar kunt bestellen voor jouw radiator? Het is een strakke ombouw gemaakt van duurzaam staal. Deze oplossing is ook een geweldige oplossing wanneer jouw radiator beschadigd is. Een stalen radiator ombouw bevestig je gemakkelijk met magneten en heeft geen negatieve invloed op de warmteafgifte van je verwarming. Ideaal!

4. Een raambankje

Wanneer je de mogelijkheid hebt en je radiator is voor een raam met vensterbank geplaatst, dan is het mogelijk om er een bankje van te maken zoals op de foto hieronder. Zo creëer je ook meteen een leuke leeshoek.

5. Landelijk klassiek

Je radiator bekleden in een landelijke en klassieke stijl is ook mogelijk, kijk maar eens op de afbeelding hieronder, Geloof me, stijlvol de radiator bekleden is mogelijk voor elk interieur.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met tips en inspiratie om je radiator te voorzien van een mooi jasje. Nu ben ik benieuwd, ga jij je radiator bekleden? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis