Is het alweer tijd voor Sinterklaas decoratie? Jazeker, want de klok is weer verzet en dit betekent dat de wintertijd nu echt is ingegaan. Hoewel de dagen korter en kouder worden, is het dus ook tijd om ons klaar te maken voor de feestdagen die gaan komen. Om dan te beginnen met het Sinterklaasfeest natuurlijk! Stiekem ben ik al begonnen hoor met de leukste cadeautjes te verzamelen voor het hele gezin. En wat dacht je van de sinterklaas decoratie? In dit artikel deel ik graag een paar leuke ideeën. Lees je mee?

Sinterklaas decoratie uit de kast

Nog even en Sinterklaas komt weer aan in ons koude kikkerlandje. De schoen mag dan weer gezet worden en het huis mag gereed gemaakt worden voor Sint en Piet! Haal de Sinterklaas decoratie weer uit de kast en breng je interieur in de Sint sfeer. Lees er hier meer over!

Het huis buiten versieren

Om Sint en Piet echt welkom te heten, begin je met de buitenkant van de woning te versieren. Zo zijn er mooie vlaggen te koop die je op kunt hangen. Deze kun je bijvoorbeeld met de intocht of op pakjesavond aan de gevel hangen. Ook het raamkozijn is een makkelijke plek om te versieren. Zo zijn er mooie raamstickers te koop van Sint en Piet. Er zijn leuke straatjes die je op kunt plakken of uitnodigende teksten. Ben je zelf graag creatief? Maak zelf een leuke raamschildering van huisjes of Sint en Piet! Ook het neerzetten van leuke huisjes met wat lichtjes erbij is een erg leuke manier om te decoreren.

Leuke slingers of een poster

Om binnen een Sint sfeer te creëren kun je makkelijk leuke slingers ophangen. Deze hang je ook op met je eigen verjaardag, dus waarom niet met de Sinterklaasviering? Er zijn leuke slingers te koop, maar je kunt ze ook leuk samen met je kind knutselen. Ook een leuke manier om Sinterklaas versiering in je interieur te verwerken, is door een Sinterklaas poster op te hangen. Zet deze leuk op de fotoplank neer, plaats hem op de mantel of vervang een andere poster uit een wissellijst op de muur. Zo heb je een eenvoudige en goedkope Sint versiering in huis.

Versiering op tafel

Je kunt een leuke versiering op tafel maken als blikvanger. Maak een leuke stolp met Sinterklaas versiering om neer te zetten. Wat watten, een leuk huisje, een stafje of een Sint en Piet poppetje onder een stolp en je hebt al een leuke versiering. Ook een papieren pakjesboot varen of wat kleine pakjes met lichtjes en wat kruidnoten zijn al erg feestelijk.

Met kruidnoten kun je nog veel meer creaties maken. Zo kun je met kruidnoten ook een leuke krans maken. Koop een krans van piepschuim en beplak deze met kruidnoten en strooigoed. Dit is een makkelijke en goedkope manier om leuke en originele Sinterklaas versiering te maken. We raden je wel aan om deze krans op een droge plek op te hangen om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met Sinterklaas decoratie. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren. Nu ben ik wel nieuwsgierig, ben jij al begonnen met de Sinterklaas inkopen net als ik? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina. En trouwens, of je al begonnen bent of niet met de Sinterklaas decoratie: ik wens je in elk geval een leuke en gezellige Sinterklaas toe.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis