Er is een opvallende nieuwe trend gaande in Nederland: de boodschappen supersnel thuis laten bezorgen door flitsbezorgers. Begin dit jaar kwamen Duitse online supermarkten zoals Gorillas en Flink naar Nederland. De belofte is helder: zij bezorgen al jouw favoriete boodschappen binnen 10 minuten aan huis. Niet veel later kwamen daar het Turkse Getir en het Britse Zapp bij. Maar hoe werkt deze nieuwe snelle manier van boodschappen bezorgen? Waarom is het zo handig? Wat kosten de flitsbezorgers? En welke snelle supers zijn er allemaal? In deze blog zet ik het allemaal op een rijtje.

De boodschappen binnen 10 minuten in huis, kan dat echt?

Flitsbezorgers als Gorillas en Flink streven naar een bezorgtijd van 10 minuten. In de praktijk kan het soms iets langer duren. Maar hoe zijn dit soort bedrijven in staat om zo snel jouw boodschappen thuis te bezorgen? Nou, dat werkt als volgt: Flitsbezorgers werken met speciale magazijnen rondom de grote steden (ook wel dark stores genoemd). Hier wordt jouw bestelling razendsnel gepickt. Een rider bezorgt jouw boodschappen vervolgens vliegensvlug met een e-bike of e-scooter. Ideaal wanneer je aan het koken bent en de kipfilet of tomaten vergeten bent of als je vrienden op bezoek krijgt maar niets in huis hebt.

Hoe werkt het bestellen?

Bestellen gaat eigenlijk heel eenvoudig. Je download de App van een van de flitsbezorgers en registreert een nieuw account. Vervolgens selecteer je jouw locatie. Dit kan zijn thuis, maar ook op jouw werk of bijvoorbeeld in het park waar je hebt afgesproken met vrienden. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod met boodschappen. Denk aan verse groenten, fruit, dranken, snacks, zuivel en kant-en-klaar maaltijden. De prijzen zijn vergelijkbaar met de lokale supermarkt. Zodra je alle benodigde producten hebt gevonden en besteld hebt worden jouw boodschappen razendsnel bij je thuisbezorgd. Vaak al binnen 10 minuten, soms net iets langer. In de App kan je jouw bestelling live volgen.

Welke snelle boodschappenservices zijn er?

In Nederland zijn er op dit moment 4 flitsbezorgers actief. Dit zijn Gorillas, Flink, Getir en Zapp. Deze aanbieders lijken erg veel op elkaar. Elke leverancier biedt een gebruiksvriendelijke App waar je ongeveer 1.500 tot 2.000 producten kunt bestellen. Ook qua bezorgtijd en bezorgkosten liggen de flitsbezorgers redelijk in lijn met elkaar. Hieronder vind je in het kort meer informatie per leverancier.

Gorillas: ruim aanbod boodschappen binnen 10 minuten bezorgd

Gorillas is een van de meest bekende flitsbezorgers in Nederland. Het is een Duits bedrijf dat in maart van dit jaar begon in Amsterdam, maar nu ook bezorgt in Arnhem, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht.

● Bezorgkosten: € 1,80
● Min. bestelbedrag: Geen
● Bezorgtijden: 08:00 tot 23:00

Flink: Grootste bezorggebied

Flink is net als Gorillas een Duitse bezorgservice die in Nederland in snel tempo uitbreidt. Flink bezorgt de boodschappen in Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Delft, Deventer, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Hilversum, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. DIt jaar zullen daar nog meer steden aan toegevoegd worden. De kans is dus groot dat deze bezorgdienst (binnenkort) ook bij jou actief is.

● Bezorgkosten: € 1,80
● Min. bestelbedrag: € 1,00
● Bezorgtijden: 08:00 tot 00:00

Getir: Voor wie houdt van acties en aanbiedingen

Getir is een Turks bedrijf dat sinds enkele maanden in Amsterdam bezorgt. Getir snapt als geen ander dat Nederlanders gek zijn op aanbiedingen en acties. In de App vind je dan ook altijd aantrekkelijke acties en aanbiedingen. Even opletten: Getir rekent een iets hoger miinimum bestelbedrag (€10,00) dan andere flitsbezorgers. Meer informatie over Getir lees je door op de link te klikken.

● Bezorgkosten: € 1,80 (gratis bij besteding vanaf € 20,00)
● Min. bestelbedrag: € 10,00
● Bezorgtijden: 08:00 tot 00:00

Zapp: Bezorgt dag en nacht jouw favoriete boodschappen

Zapp is de laatste flitsbezorger die sinds kort ook in Nederland bezorgt. Zapp is een Brits bedrijf dat nu ook in Amsterdam actief is. Het unieke van Zapp is dat ze de meest ruime openingstijden hanteren. Het bedrijf bezorgt 24 uur per dag, 7 dagen per week aan huis. Dus ook midden in de nacht kan je gewoon jouw favoriete boodschappen laten bezrogen. Hoe handig is dat?!

● Bezorgkosten: € 1,80 (gratis bij besteding vanaf € 30,00)
● Min. bestelbedrag: Geen
● Bezorgtijden: 24/7

Tot slot..

Dit was hem dan, het artikel met daarin alle informatie over flitsbezorgers. Heb jij al weleens gebruik gemaakt van een flitsbezorger? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis