Nu we meer thuis zijn kijk ik ook meer televisie, tijd dus om mijn favoriete series te delen met jou. Al is dat televisie kijken wel anders dan een paar jaar geleden. Want waar je vroeger naar de standaard televisie programmering keek, doe ik dat nu nooit meer: bijna alles kijk ik terug, kijk ik via Netflix of ‘On Demand’. In mijn Stories op Instagram laat ik regelmatig zien wat ik kijk, daarom deel ik in dit artikel mijn top 5 favoriete series en hoe ik mijn series bekijk, lees je mee?

Televisie kijken via een alles in 1 pakket

Laat ik eerst eens vertellen hoe ik mijn series bekijk. De meeste series bekijk ik via mijn alles in 1 pakket. Dit is een abonnement met daarin televisie, internet en eventueel telefonie. Super handig. Nu zijn er verschillende alles in 1 pakketten, het verschil zit hem dan vaak in twee dingen: de snelheid van het internet en in de ‘On Demand’ mogelijkheden. Dat laatste in een interactieve manier van televisie kijken. Jij als kijker bepaalt zelf wanneer je wat kijkt. Lijkt een beetje op een streamingdienst, maar dan is het onderdeel van je alles in 1 pakket.

Ikzelf vind dit erg handig, zo heb ik al verschillende series kunnen kijken die anders niet voor mij beschikbaar waren geweest. Mijn advies is dan ook: kijk eens goed naar je abonnement om te checken of je niet te veel betaalt en of er meer uit te halen valt. Je weet nooit, zeker niet als je net als ik dol bent op series.

Naast de series die ik kijk via mijn alles in 1 pakket (On Demand, terugkijken en/of opnemen), kijken we ook nog series via Netflix. Op dit moment hebben we geen abonnement op andere streamingdiensten.

Mijn top 5 favoriete series

Nou hier komen ze hoor, mijn favoriete series van dit moment. Hoewel ik eigenlijk vind dat je geen tijd voor jezelf maakt door een serie te kijken maak ik voor deze series stiekem een uitzondering! Ze staan trouwens niet op volgorde, ik vind het onwijs lastig om te kiezen!

Vikings

Mijn man en ik hebben de zes complete seizoenen van Vikings binnen een paar maanden volledig gezien. In een klein stukje kan ik dan ook onmogelijk alles vertellen over hoe gaaf deze serie is. Maar geloof me, je raakt niet verveelt en je krijgt er ook geen spijt van!

Vaak heb ik met meerdere seizoenen dat er een minder of zelf slecht seizoen tussen zit. Deze serie heeft dat zeker niet. Helaas komt er, zover bekend, geen seizoen 7. Wil je meer over deze stoere Vikings serie lezen? Check dan zeker dit artikel. Niet te veel lezen hoor, want anders weet je precies hoe het afloopt en is het kijken minder leuk.

Ik weet trouwens zeker dat deze serie ook behoort tot de favoriete series van mijn man.

The Queen’s Gambit

Een (mini) serie over een vrouwelijke schaakster, of eigenlijk een meisje. We zien haar leven, van de kennismaking met schaken tot en met het spelen en winnen van grote wedstrijden. In deze serie zien we haar hoogtepunten en dieptepunten. Ikzelf vond het een hele mooie en spannende serie om naar te kijken, je leeft toch een beetje mee met het personage. Althans, dat doe ik. Niet langdradig, leuk om tussendoor te kijken als je op een ander seizoen zit te wachten.

The Bold Type

Zoals je misschien al gemerkt hebt, ik kijk veel verschillende soorten series. Zo is The Bold Type een ”echte” vrouwenserie boordevol grappige, mooie en soms verdrietige issues. Het kijkt erg gemakkelijk weg en het laatste seizoen van 6 afleveringen wordt op dit moment opgenomen. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat aflopen met de 3 vrouwelijke hoofdpersonages.

Het verhaal speelt zich trouwens af op de redactie van een lifestyle magazine. Een leuke wending om vanuit die hoek een serie te kijken. Ik kan je deze serie dan ook erg aanraden!

Station 19

Station 19 is een spin-off serie van Grey’s Anatomy. De verhaallijnen lopen gelijk en enkele personages spelen ook dezelfde rol in beide series. Die dynamiek is erg leuk. Hoewel ik mega fan ben van Grey’s Anatomy valt dit laatste seizoen erg tegen. De serie gaat vrijwel volledig over COVID. Nu we hier nog middenin zitten vind ik dat gewoon minder leuk om naar te kijken. Bij Station 19 volg je een brandweerploeg die in diezelfde pandemie zit maar waar nog wel andere verhaallijnen naar voren komen. De serie wordt steeds beter en ik hoop dat ze nog veel seizoenen gaan maken.

Lucifer

Yes, eind mei komt het nieuwe seizoen van Lucifer online en ik kan niet wachten! Om die reden mag deze serie dan ook niet ontbreken in mijn top 5 favoriete series. Wederom in mijn ogen een serie voor vrouwen. Al kunnen mannen hem ook gewoon kijken hoor, maar mijn man kijkt dit voor geen goud mee 😉 . De serie zit boordevol drama en humor. Een heerlijke serie om zo weg te kijken, en heel eerlijk: de hoofdrolspeler is ook erg leuk om naar te kijken.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met mijn top 5 favoriete series. Kijk jij weleens een serie en welke is je favoriet? Laat het me weten via de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis