Nu de dagen langer én warmer zijn is het heerlijk om in de tuin een boek te lezen in het zonnetje, het boek: jouw perfecte jaar! Ik heb zelf geen goede reden nodig om een boek te lezen, maar merk om me heen dat de meeste mensen meer lezen in de zomerperiode. In dit artikel neem ik je mee in het boek waarin ik nu lees. In het weekoverzicht een tijdje terug kon je al foto’s van dit boek zien. Mijn leestip, de echte must-read voor deze zomer! Ik heb het over het boek jouw perfecte jaar van Charlotte Lucas. Lees snel verder waarom jij deze roman ook moet lezen.

Jouw perfecte jaar

Ik lees boeken uit elk genre. Heb hierin geen voorkeur, de afwisseling vind ik prettig. Dit boek is een echte roman, eentje uit de categorie feelgood en daarom perfect voor deze zomer. Een hardcoverboek van 446 pagina’s die zeker een plekje in je vakantiebagage verdient! Waarom? Dat lees je hieronder in mijn samenvatting, zonder de geheimen van het boek te verklappen.

De achterkant van het boek

Jonathan is eigenaar van een uitgeverij, die elke ochtend om halfzeven zijn hardloopschoenen aantrekt. Niets houdt hem tegen, geen vorst of regen. Zo ook niet op nieuwjaarsdag. Na zijn hardloopronde komt hij terug bij zijn fiets en vindt aan zijn stuur een tasje. In de tas zit een agenda, niet zomaar een agenda maar een volgeschreven agenda voor het nieuwe jaar. Compleet gevuld, elke dag een activiteit. Het enige wat hij zeker weet is dat de agenda niet voor hem bedoeld is. Het handschrift is mooi, erg vrouwelijk, en brengt hem terug naar herinneringen van vroeger. De enige missie die vanaf dan heeft is het vinden van de rechtmatige eigenaar. Of de agenda hem naar de rechtmatige eigenaar brengt ga ik niet verklappen, wel brengt het Jonathan een leidraad voor zijn leven en vindt zo zijn levensdoel.

Het boek leest heerlijk weg door de korte hoofdstukken en de fijne opbouw. In het boek lees je twee verhaallijnen, van Jonathan (uiteraard) en van Hannah en Simon, die soms (net niet) samenkomen. Het boek neemt je mee in de zoektocht van Jonathan en zorgt ervoor dat je precies wilt weten wat er gaat gebeuren en waarom dingen gebeurd zijn. Ik vond het erg moeilijk om het boek niet in een keer uit te kunnen lezen. Ik heb enorm genoten van dit boek, en ik hoop dat jij dat na deze tip dat ook gaat doen. Het boek is overal online te bestellen en te koop in de boekhandels. Uitgegeven in 2017.

Tot slot..

Dank je wel voor je bezoek aan mijn blog en het lezen van dit artikel over het boek jouw perfecte jaar. Lees jij ook graag en ben je benieuwd hoe het boek afloopt? Ga je na deze tip het boek ”jouw perfecte jaar” ook lezen en in welk genre wil je in de volgende leestip graag zien? Laat het hieronder bij de reacties weten! Like je ook mijn pagina op Facebook en volg je me al op Instagram? Je kunt ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Tot de volgende blog!

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis