Eind jaren negentig deed raamfolie haar introductie, voornamelijk (grote) bedrijven maakten hier gebruik van. Uithangborden werden vervangen door mooie logo’s op ramen. En de consument? Die liep er helaas nog niet warm voor. De afgelopen twee jaar is daar sterk verandering in gekomen (gelukkig maar): steeds vaker zien we raamfolie verschijnen in ons straatbeeld. Wij doen daar ook heerlijk aan mee! Zo hebben we raamfolie op het keukenraam en op alle ramen in onze hal. In dit artikel vertel ik je meer over raamfolie en waarom wij hiervoor kozen. Maak jij gebruik van raamfolie in je huis of bedrijf? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Wat is raamfolie?

Raamfolie is sinds kort helemaal hip, je ziet het werkelijk overal! Wij consumenten zijn helemaal om. Is de raamfolie dan veranderd? Nee aan de folie zelf is vrijwel niets veranderd, echter is er tegenwoordig veel meer mogelijk met raamfolie. Zo kun je als consument je eigen raamfolie ontwerpen en kan je ontwerp ook in kleur uitgevoerd worden. Daarnaast zijn de kosten nu lager waardoor het product ook veel toegankelijker is geworden. Maar wat is het nu precies?

Raamfolie wordt ook wel plakfolie of glasfolie genoemd. Raamfolie is een dunne folie die je op het raam of glas bevestigd. Dit kan door gebruik te maken van statische folie die zich hecht aan het glas of door folie met een plaklaagje. Beide folies kun je gemakkelijk aanbrengen en laten geen sporen achter wanneer je het verwijderd. Er zijn verschillende redenen waarom raamfolie ideaal is:

  • informatief (huisnummer, bedrijfsnaam)
  • decoratief (mooi)
  • privacy (in plaats van glasgordijnen)
  • gedeelde raambedekking op een specifieke hoogte

Er zijn tegenwoordig ook raamfolies die een isolerende werking hebben en zonwerend zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos, het is dus niet raar dat je het steeds vaker ziet.

Waarom kozen wij voor glasfolie?

In de keuken hebben we al jaren glasfolie, ik denk dat we het bevestigd hebben direct nadat we in het huis zijn komen wonen. Onze keuken zit aan de straatkant, we vinden het heerlijk om zelf naar buiten te kijken maar een beetje privacy is wel gewenst. Nu zijn er verschillende opties om privacy te creëren bij het keukenraam, maar in een vettige keuken vallen lamellen, gordijnen en jaloezieën al snel af. Waarom? Houd het allemaal maar eens schoon. Dat vind ik dus het grootste voordeel van glasfolie: je kunt nog gewoon je ramen zemen! Je hebt de privacy die je wilt, er komt voldoende licht binnen en je kunt zelf nog naar buiten kijken. Ideaal vind ik het.

mamazetkoers eigen raamfolie keuken

Zoals je al eerder kon lezen hebben we in onze hal ook gebruik gemaakt van glasfolie. Voor een groot deel hebben we dit gedaan om privacy redenen maar ik wilde ook graag met een mooie eyecatcher een statement maken. Bij de voordeur mag je best zien wie er woont en dan heb ik het niet alleen over de namen van de mensen die er wonen. Ik vind het erg leuk om iets van onze persoonlijkheden terug te laten komen. Daarnaast was ik het standaard naambordje naast de voordeur ook zat. Op de eerste foto in dit artikel zie je onze unieke eigen raamfolie. Duidelijk zichtbaar zijn onze familienaam en huisnummer maar ook met een grappige twist met teksten als: ”insane adults raising wildlings” en ”a group of weirdos together”. We krijgen er leuke reacties op en de postbezorger blijft ook wat langer bij onze voordeur staan. Erg leuk.

Tot slot..

Vind jij de raamfolie in onze keuken en hal ook niet geweldig? Ik ben er nog elke dag blij mee. Maak jij gebruik van raamfolie? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

 Lees ook eens mijn andere interieur artikelen.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share