Het inrichten van je badkamer is niet altijd even makkelijk. Misschien zit je niet te wachten op een grote verbouwen, weet je niet waar je moet beginnen of vind je het lastig om de kleuren goed op elkaar af te stemmen. Om je op weg te helpen met het inrichten van je badkamer heb ik dit artikel geschreven. Ik hoop dat je er iets aan hebt, nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Het inrichten van je badkamer doe je zo!

Bij het inrichten van je badkamer heb je ontzettend veel keuzes, van het type tegen tot de vorm van je douchekop en ga maar door. Het is logisch dat je misschien niet weet waar je moet beginnen en welke basis keuzes het belangrijkste zijn, daarom heb ik die voor je op een rijtje gezet!

Badkamer upgraden of verbouwen?

De eerste vraag die belangrijk is om te beantwoorden is het feit of je de gehele badkamer gaat aanpakken of dat je alleen wat aanpassing gaat aanbrengen. Het upgraden van je badkamer is in verhouding wat goedkoper dan een compleet nieuwe badkamer maar heeft ook nadelen. Zo kun je bij een upgrade gaan aanpassingen doen aan het bestaande leidingwerk en ben je dus afhankelijk van de liggende aansluitingen. Toch kun je met een kleine upgrade aan je badkamer wel een compleet nieuwe stijl neerzetten waardoor je badkamer perfect bij je wensen aansluit.

Het ontwerp van je badkamer

Voordat je start met inrichten van je badkamer, of je nu gaat upgraden of verbouwen, kan ik je aanraden om een 3D badkamer ontwerp te maken. In een 3D ontwerp kun je natuurlijk een hele nieuwe opstelling bedenken maar kun je ook je huidige badkamer intekenen. Je kan dan precies zien of er ruimte is voor een nieuw meubel, een nieuwe wasbak of een groter douchescherm. Je kunt zelfs overwegen of je op de plek van de douchebak een bad kunt laten plaatsen. Bekijk goed of je een bad in je badkamer wilt plaatsen of niet, want vaak is beide niet mogelijk. Het is maar net wat je fijn vindt.

De aankleding

Bij het inrichten van de badkamer is het ook belangrijk om de badkamer kosten voor de verbouwing of upgrading goed in de gaten te houden. Wat is je budget? Je kan altijd bepalen om te besparen op de aankleding. Dat zijn namelijk zaken die je altijd nog gemakkelijk kunt vervangen. Denk hierbij aan een handdoekenrek of een wasmand. Wat ik je als tip graag mee wil geven is om je badkamer zo rustig en zo ruimtelijk mogelijk te houden. Vaak is het al niet de grootste ruimte van je huis en je wilt er toch met iedereen gemakkelijk tanden kunnen poetsen.

Wil je toch je badkamer gezellig aankleden? Kies dan voor een mooie grote badmat bij het inrichten van je badkamer. Combineer dit met een paar mooie kaarsen, een plantje en fijne handdoeken.

Tot slot..

Nu jij alle handvaten hebt om jouw ideale badkamer in te richten wil je hem natuurlijk ook zo lang mogelijk schoon houden. Nu is het poetsen van de badkamer niet mijn grootste hobby maar ik heb wel mijn makkelijke schoonmaaktips voor de badkamer voor je op een rijtje gezet. Nu ben ik benieuwd, hoe heb jij het inrichten van je badkamer ervaren? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis