Kastruimte, we hebben het allemaal nodig. Ongemerkt zijn wij hier thuis ook steeds meer behoefte naar meer kastruimte gaan krijgen. In ons oude huis hadden we geen enkele kast op de benedenverdieping staan, in ons huidige huis is dat wel anders. Toch kun je op meerdere manieren meer kastruimte aan je huis toevoegen zonder in te leveren op je stijl en aan ruimte. In dit artikel vertel ik je graag meer over meer kastruimte toevoegen aan jouw woonbehoefte.

Stijlvol meer kastruimte toevoegen aan je woning!

Grote kasten zien we, tot mijn grote spijt, steeds minder terug in ons interieur. Vaak wordt gedacht dat een kast van meer formaat veel ruimte inneemt en de ruimte kleiner laat lijken. Dat is niet helemaal waar. Natuurlijk is een grote open ruimte mooi, maar wist je dat kasten ook kunnen zorgen voor een ruimtelijker gevoel?

Wat past in jouw woonstijl?

Een goede kast is voor mij onmisbaar. Met onze buffetkast maak ik een echt statement in onze woonkamer heb kan ik hierin niet alleen mijn woonstijl naar voren laten komen maar ook een persoonlijke draai geven in onze inrichting. In onze buffetkast staan allemaal mooie herinneren, kleine items zonder grote financiële waarde maar met een liefdevolle betekenis. Zo staan er enkele items in die mij herinneren aan mijn grootouders en onze trouwdag.

Er zijn ontzettend veel verschillende type kasten, ik weet zeker dat er altijd wel een kast is die bij jouw woonstijl past. Ik raad je dan ook aan om goed rond te kijken op internet en in winkels naar het totale aanbod.

Ben jij iemand die gaat voor een strak interieur? Denk dan eens aan een mooie zwarte zwevende kast. Of wanneer je écht durft: maak een statement met een kast in een felle kleur!

Jouw stijl toevoegen aan een basiskast

Natuurlijk zit er aan een mooie grote designkast een prijskaartje, maar een functionele en stijlvolle kast hoeft niet duur te zijn. Neem eens een kijkje bij de zwarte kasten. Een zwarte kast past vrijwel in elk interieur en kun je helemaal naar eigen wens inrichten met jouw woonstijl. Daarnaast zit je met een zwarte kast eigenlijk altijd goed, of je nu kleurrijke woning, een strakke woning of een Scandinavische inrichting hebt: ik weet zeker dat je een zwarte kast een mooie plek kunt geven.

Geef de kast jouw persoonlijke touch mee door eventueel de handgrepen te vervangen of een achter paneel te schilderen.

De plek van de kast kiezen

Het meest lastige is misschien wel waar je de kast gaat plaatsen. Om je ruimte zo open mogelijk te houden is mijn advies om een grote kast niet direct naast een ander groot meubel te zetten. Bijvoorbeeld niet meteen tegen de bank of eethoek aan. Laat er wat natuurlijke ruimte tussen zitten, dat zorgt namelijk voor dat open gevoel. Kastruimte toevoegen hoeft dus niet te betekenen dat de woonruimte kleiner aanvoelt.

De kast plaatsen we overigens allemaal massaal tegen een muur aan, maar je kan een kast ook eens midden in een ruimte zetten. Plaats er twee met de ruggen tegen elkaar aan en je creëert zo een natuurlijke scheiding. Bijvoorbeeld tussen de woonkamer en je keuken en het levert ook nog eens ontzettend veel kastruimte op!

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over stijlvol meer kastruimte toevoegen aan je woning. Nu kan ik echt niet zonder kastruimte. De mijne staat vol met knutselspullen en spelletjes van de kinderen. Geen idee waar ik dat allemaal heb gelaten in ons oude huis. Nu ben ik nieuwsgierig, hoe ga jij kastruimte toevoegen aan je woning? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis