Ben jij het standaard cakeje of taartje een beetje zat? Geef hem dan een heerlijke twist door er een hartige taart van te maken, gevuld met heerlijke walnoten en roomkaas! In dit artikel deel ik mijn recept voor walnoottaartjes met jullie. Ze zijn lekker als tussendoortje, bij de koffie maar zijn ook zeer geschikt om als traktatie te dienen. Ze zien er namelijk erg smakelijk uit. Benieuwd naar het recept voor walnoottaartjes? Lees dan snel verder.

Opzoek naar meer receptinspiratie? Check dan vooral mijn andere recepten.

Boodschappenlijstje

  • 150 gram walnoten
  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram verse roomkaas of kruidenkaas
  • 150 gram (glutenvrije) bloem
  • ei
  • snufje zout
  • 12 papieren cakevormpjes

Met dit recept voor walnoottaartjes maak je 12 stuks. Dit recept is ook gemakkelijk glutenvrij te maken door de bloem te vervangen door een glutenvrije variant of amandelmeel.

Recept voor walnoottaartjes

Het is erg gemakkelijk om met dit recept voor walnoottaartjes, walnoottaartjes te maken. Het heeft alleen wel iets meer tijd nodig dan dat je bij gewone cakejes en taartjes kwijt zou zijn, maar het is het uiteindelijk allemaal waard. Wil je meer of minder walnoottaartjes maken? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

Bereidingstijd: 25 minuten
Tijd in de oven + afkoelen: 100 minuten
Extra benodigdheden: mixer en een cakebakvorm voor cakejes 12 stuks

mamazetkoers lifestyle blog voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Stap voor stap het recept voor walnoottaartjes

  1. met een mixer klop je de roomkaas en de 125 gram roomboter luchtig. Let erop dat de roomboter op kamertemperatuur is
  2. voeg vervolgens het zout en de bloem toe. Meng dit met een spatel en kneed het vervolgens tot een homogene deegbal
  3. laat het deeg vervolgens 1 uur afgedekt rusten in de koelkast
  4. verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius
  5. hak de walnoten grof en bewaar deze even in een bakje
  6. smelt de overige 25 gram roomboter in een pan en laat dit wat afkoelen
  7. klop het ei los en meng dit met de gesmolten roomboter en de basterdsuiker
  8. wanneer het deeg voldoende rust heeft gehad kun je deze verdelen over de 12 papieren cakevormpjes die je plaatst in het bakblik. Dit doe je door een balletje in de vorm te drukken. Wanneer de bodem en de zijkanten voor de helft bedekt zijn zit je goed
  9. verdeel het ei, boter en suikermengsel vervolgens over de 12 vormpjes
  10. voeg als laatste de grof gehakte walnoten toe
  11. bak de walnoottaartjes in 25 minuten gaar en klaar!

Zodra de walnoottaartjes zijn afgekoeld kun je ze opeten of maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast.

Tot slot..

Nu ben ik benieuwd of jij deze walnoottaartjes gaat maken. Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis