Mijn liefde voor planten is ongeveer een anderhalf jaar geleden ontstaan. Een nieuw huis gekocht, beter geïsoleerd, meer ruimte en daarmee meer mogelijkheden. Een makkie zou je denken. Klopt, alleen geldt dit niet voor alle plekken in huis. Hoe goed ik mijn onderzoek ook deed, sommige hoekjes en ruimtes in huis zijn geen geschikte plek voor een mooie plant. Jammer, want die hoekjes schreeuwen natuurlijk om een beetje groen. In dit artikel vertel ik je waarom een kunstplant in huis prima kan, ook voor de ‘echte’ plantliefhebber. Lees je mee?

WINNEN | Wil je graag € 10,- shoptegoed winnen voor een mooie kunstplant in huis? Onderaan dit artikel lees je hoe je kans maakt!

Geen geschikte plek voor een plant

Een plant heeft een aantal dingen nodig om te kunnen overleven in je huis. Want laten we eerlijk zijn: onze woonkamer is niet zijn natuurlijke leefomgeving. Zo is voldoende water en licht van belang. Hoewel de meeste planten doodgaan door over bewatering, staat onvoldoende daglicht op een tweede plaats. Mijn donkere toiletruimte zonder enig straaltje daglicht schreeuwt om een mooie plant, het gaat hem niet worden. Zelfs niet met de plant die het prima doet in een donker hoekje.

Hetzelfde geldt voor tocht, daar wordt je plant ook echt niet blij van. In het ergste geval sterft hij aan een aanval van ongedierte (help: trips) maar in de meeste gevallen zal je plant lelijke bladeren met vlekken krijgen. Jij ongelukkig maar je geliefde plant ook. Op die manier zijn helaas al enkele planten in mijn huis overleden. Hoe eigenwijs ook, uiteindelijk zijn die plekje in huis nog steeds kleurloos en schreeuwen ze om groen. Maar een nieuwe plant kopen doe ik niet meer. Er is namelijk een betere oplossing: kunstplanten.

Een kunstplant in huis kan prima

Hoewel ik dus anderhalf jaar geleden hard riep dat er in mijn huis geen kunstplant kwam, is dat nu toch iets anders gelopen. Ik weet nu wat mijn planten wel en niet nodig hebben, helaas betekent dit ook dat sommige plekken in huis kaal en minder groen zijn. Zoals de toiletruimte en de tochtige plek vlak bij het trappengat. Uiteindelijk kwam voor mij het besef dat een kunstplant in huis prima kan.

Geloof me, er zijn prachte kunstplanten te verkrijgen. Een vriendin van mij heeft een grote Yukka staan en het valt echt niet op dat het geen levende plant is. Hij is prachtig, een echte blikvanger die het was warm, mooi en groen aankleedt.

Een kunstplant is dus een ideale uitkomst voor mensen die van groen houden maar op de een of andere manier geen groene vingers hebben, het donkere toilethoekje, de tochtige ruimte, mensen met een plantenallergie én voor mensen die van lekker praktisch en simpel houden.

Mijn kunstplant in huis: de Begonia Maculata

Sinds half januari pronkt er dus een prachtige kleine kunstplant in ons huis. Het is een nagemaakte versie van de Begonia Maculata, die net als in de natuur prachtige bladeren met vrolijke bladkleuren heeft. De buitenkant van het sierlijke blad is bedekt met natuurgetrouwe witte stippen. Net zoals de ‘echte’ variant zijn sommige bladeren anders in kleur. Zo heeft deze kunst Begonia een combinatie tussen lichtgroene en donkergroene bladeren. Niet van echt te onderscheiden! Op de foto’s hieronder kun je dat goed zien.

Wat ik persoonlijk ontzettend gaaf vind aan deze plant is dat de bladeren allemaal afzonderlijk te stijlen zijn. In elk blad zitten ijzerdraadjes zodat je de bladeren elke gewenste kant op kunt buigen. Op de foto’s hierboven zie je ook goed dat sommige bladeren wat ‘rimpelig’ zijn. Mijn ‘echte’ stippenplant heeft dat ook. Helaas krijgt die plant allemaal bruine bladraden en heeft hij het moeilijk in mijn woonkamer. Deze kunstplant heeft daar geen last van en blijft altijd mooi!

Wat ik erg leuk vind is dat nog niemand gezien heeft dat mijn Begonia Maculata een kunstplant is. Nu ik hier zo tevreden over ben komt er denk ik nog wel eentje op het toilet. Want geloof me, die grijze ruimte kan echt wat groen gebruiken. Het enige waar ik niet tevreden over ben is de blauwe pot. Hoewel die kleur 100% overeen komt met mijn tapijt vind ik hem niet zo mooi kleuren bij de plant en in het hoekje. Ik ga dus nog even opzoek naar een mooie witte pot. Dat haalt ook die prachtige stippen meer omhoog, wordt het blad nóg groener en kleurt het in mijn ogen beter met de groene standaard ernaast.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel waarom een kunstplant in huis prima kan! Al ga ik het komende groeiseizoen nog wel opzoek naar een mooi stekje van de stippenplant. Misschien dat hij het in mijn buffetkast (geen tocht, redelijk licht én goede luchtvochtigheid) wel goed doet. Je weet nooit en ik blijf een beetje eigenwijs natuurlijk. Heb jij een kunstplant in huis? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

De producten (kunstplant en pot) in dit artikel heb ik gekregen, #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van dit artikel. Wil je € 10,- shoptegoed winnen bij Florafy? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis