Je wasruimte inrichten, niet iets waar je heel erg bij stil staat wanneer in je (nieuwe) woning trekt. Vaak is dat iets wat later komt, of helemaal niet. Toch word ik persoonlijk altijd erg blij wanneer de wasruimte praktisch is ingericht. Daarom in dit artikel: ‘een wasruimte inrichten doe je zo!’ een paar handige tips waardoor de was nog makkelijker en leuker wordt. Nieuwsgierig geworden naar de wasruimte inrichten? Lees dan snel verder.

Een wasruimte inrichten doe je zo!

De was: een dagelijks terugkerend iets. Niet het meest geliefde klusje bij de meeste mensen. Het wassen zelf is vaak niet het grootste probleem, maar alles daaromheen. Het blijft altijd een meer tijdrovende klus dan je van tevoren had bedacht. Toch kun je dit een stuk makkelijker en leuker maken. Richt een wasruimte in!

Als je begint met het inrichten van je wasruimte, kijk dan even goed naar de huidige apparatuur. Voldoet hij nog wel en is hij nog wel energiezuinig genoeg? Kijk even wat de best geteste wasmachine is. In dit artikel volgen een aantal tips over hoe je dit het beste kunt doen en wat je daarvoor nodig hebt.

Zorg voor een egale ondergrond

Om een wasruimte zo goed mogelijk in te kunnen richten, moet je starten bij een goede basis. Een egale ondergrond is van groot belang voor je wasmachine en droger. Deze moeten goed waterpas kunnen staan. Je kunt hierbij denken aan een ondergrond van beton, steen of strakke vloertegels. Minder geschikte vloeren voor een wasmachine zijn hout, laminaat of gladde vloertegels. Zorg er in ieder geval voor dat je wasmachine altijd goed waterpas staat, ongeacht de ondergrond. Dit verlengt ook de levensduur van je wasmachine. Als je een wasruimte gaat inrichten, kijk dan meteen kritisch naar je wasmachine; misschien moet je wel een nieuwe wasmachine kopen.

Werk je wasmachine weg

Er is niets zo lelijk als een wasmachine die altijd in het zicht staat. Werk je wasmachine daarom weg. Je kunt verschillende kant-en-klare kasten kopen, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Let hierbij goed op het materiaal dat je gebruikt. Je wilt natuurlijk niet dat je wasmachine de kast uit trilt of dat het materiaal dat je gebruikt weer voor extra herrie zorgt.

Was sorteren

Het sorteren van de was is een belangrijk onderdeel van het wassen en dit kun je het beste meteen doen op het moment dat je wasmand vol zit. Ben je het helemaal zat dat overal stapeltjes gesorteerde was liggen? Daar is een oplossing voor bedacht. Zorg dat je verschillende wasmanden of bakken hebt waar je de was kunt sorteren in witte, bonte en donkere was. Houdt hier dus rekening mee bij je wasruimte inrichten.

Maak het wassen net een stukje leuker

Het doen van de was staat al niet bekend als het leukste klusje dat er is. Nu kun je het een stukje leuker maken door je wasruimte gezellig in te richten. Op deze manier zorg je ervoor dat het een prettige ruimte is om te zijn. Je kunt hierbij denken aan een aantal planten die je neer kunt zetten. Het voordeel hiervan is dat dit ook weer goed is voor de luchtkwaliteit in je ruimte. Fleur de ruimte eventueel nog verder op door een gezellige kleur op de muur te schilderen. Plaats ook wat geurkaarsen of stokjes zodat er een prettige sfeer hangt. Op deze manier wordt de was doen een stuk leuker!

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over de wasruimte inrichten. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Heb jij als eens nagedacht over de wasruimte inrichten? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis