Lekker eten, daar houden Jeffrey en ik wel van! Dit kan uit eten zijn, wat lekkers op de bank bij een film of een heerlijke lunch thuis. Genieten, daar draait het om. Een avondje samen uit? De kans is groot dat we samen in een restaurant zitten. In deze photo-log (een blog met veel en grotere foto’s) zie je al het lekkers wat wij gegeten hebben tijdens ons laatste bezoek aan ons lievelingsrestaurant: ‘t Lieve Leven in Helvoirt. Ga jij graag uit eten en waar? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

‘t Lieve Leven

’t Lieve Leven biedt net datgene meer! Een verrassend aanbod: de beste koffie uit de regio, de mooiste wijnen vanuit heel de wereld en de lekkerste gerechten die geïnspireerd zijn op de creaties van de beste chefs van Nederland. Laat u inspireren door de culinaire geneugten van onze keukenbrigade en proef, geniet & ontspan.

Deze quote heb ik van de website van ‘t Lieve Leven. Hier heb ik natuurlijk niets meer aan toe te voegen. Geniet van de foto’s die hieronder!

Aperitief bites

We laten ons altijd verassen met een menu, het worden 5 gangen. Vooraf bestellen we een aperitief: Charcuterie met pickles & marmelade en brood met gebrande boter.

aperitief mamazetkoers lieve leven

lieve leven mamazetkoers

Starter & Drinks

Jeffrey drinkt heerlijke bijpassende wijnen bij elk gerecht. Hier heb ik helaas geen foto’s van, ik zal er de volgende keer aan proberen te denken. We zijn met de auto, dus ik drink een Pineapple Punch (alleen deze keer is de ananas vervangen door sinaasappel) en voor de rest bruisend water. We krijgen ook nog een starter: een fris soepje met meloen, komkommer en mosterdzaadjes.

lieve leven mamazetkoers.nl

lieve leven mamazetkoers.nl

Voorgerecht

Het voorgerecht is makreel met komkommer, galia en radijs. Het is werkelijk heerlijk. We hebben zelfs de lepel van de aperitief bites gebruikt om alles tot de laatste druppel op te kunnen eten. We moesten er wel een beetje om lachen samen.

lieve leven mamazetkoers.nl

Eerste tussengerecht

We hebben gekozen voor 5 gangen, dit betekend dat we twee tussengerechten hebben. Het eerste tussengerecht is: zeebaars met dashi, lamsoor en tomaat. Dashi is trouwens een Japanse bouillon.

lieve leven mamazetkoers.nl

Tweede tussengerecht

We zitten trouwens op het terras buiten. Het is prachtig weer en achter mij gaat de zon onder. De hele avond is de temperatuur goed. Dan is het tijd voor het tweede tussengerecht. Scholfilet met zeekraal, snijboon en bospeen. De smaak van snijboon is op zichzelf erg aanwezig maar samen met de andere ingrediënten in dit gerecht helemaal in verhouding.

lieve leven mamazetkoers.nl

Hoofdgerecht

Jeffrey en ik krijgen beide een ander hoofdgerecht. Jeffrey heeft Rib-Eye met meloeskes, bimi en pompoen. Omdat ik geen rauw rundvlees mag hebben krijg ik dus een ander hoofdgerecht. Kwartel met groene asperge, witlof en miso. Weet jij was miso is? Ik wist het ook niet, het is een kruidenpasta. Sojabonen, gerst en zout worden samen met koji (een schimmel) natuurlijk gefermenteerd. De smaak is het beste te omschrijven als umami, de vijfde smaak. We bestellen er ook een portie dikke frieten bij met huisgemaakte mayonaise. Smullen!

lieve leven mamazetkoers.nl

lieve leven mamazetkoers.nl

Nagerecht

Het toetje. Ik dol op toetjes, een echte zoetekauw. Dit keer geen klassiek zoet toetje maar een hele fruitige! Abrikoos met amandel, passievrucht en yuzu. De foto is wat donkerder en daarom komen de kleuren niet meer goed tot zijn recht. Het was ondertussen ook al later op de avond. De mooiste foto van dit gerecht kun je vinden op de Instagram pagina van de chef: Hylke van Hout.

lieve leven mamazetkoers.nl

Tot slot

We sluiten af met een heerlijke koffie met chocolaatjes. De chocolaatjes waren al op voordat ik er aan dacht om een foto te maken. De gastheer is super vriendelijk en gastvrij. Ik voel me er altijd op mijn gemak. Het is echt een hele avond genieten, ontspannen en je proeft heerlijke smaken. De foto’s hierboven spreken voor zichzelf. Wij gaan hopelijk weer snel terug! Heb jij ook een lievelingsrestaurant? Waar zit die en waarom gaan jullie er zo graag naartoe? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact zoeken via de contactpagina. Ook leuk: maak een foto van jezelf in een restaurant of je eten en plaats deze op Facebook of Instagram en tag @mamazetkoers of gebruik de #mamazetkoers. Ik zal alles zo veel mogelijk delen in mijn Stories op Instagram.

Als laatste wil ik vermelden dat op dit artikel geen samenwerking van kracht is.

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis