Bijna elk klein meisje droomt er weleens van: het aanhebben van een prachtige trouwjurk. Ik droomde vaak over die witte japon. Niet zozeer dat ik als klein meisje graag wilde trouwen, het ging me alleen maar om de jurk. Ondertussen ben ik geen klein meisje meer en inmiddels alweer bijna zes jaar getrouwd. In dit artikel vertel ik je alles over mijn trouwjurk: mijn wensen, de zoektocht én deel enkele trouwfoto’s waarop je de jurk goed kunt zien. Wil je net zoals ik ook graag één keer in je leven een ”de” jurk aan of juist niet? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Trouwjurk wensen

Ik moet echt nadenken of ik specifieke wensen had, maar zover ik weet had ik er maar één: ik wilde een enorme prinsessenjurk. Eentje met veel lagen, met een strak lijfje en een zo groot mogelijke uitlopende rok. Details van de rok of lijfje maakte me niet uit, al had ik wel de voorkeur voor strapless omdat ik vrij brede schouders heb. Met een kort mouwtje wordt daar al snel de nadruk opgelegd en dat wilde ik niet.

Uiteraard moest mijn jurk wit zijn, ik zag mezelf niet in een rode of blauwe jurk. Niet dat ik die kleuren niet mooi vind maar dat past gewoon niet bij me. Omdat mijn style vrouwelijk elegant met een stoere twist is wilde ik niet alleen maar de prinsessenlook maar moest er ook nog iets stoers in terug komen. Een beeld had ik er nog niet van maar veel vertrouwen in het feit dat dit vanzelf goed zou komen. Iedereen vindt immers haar droomjurk, dus dat ging mijn zeker ook lukken.

De zoektocht

Heel eerlijk? Het was een eitje! Dat hoor je niet vaak hè. We hadden een afspraak gemaakt bij een bruidsmodezaak en samen met mijn moeder, vriendin en ceremoniemeester gingen we de uitdaging aan: opzoek naar mijn droomjurk! Je weet wel, die prinsessenjurk met een stoere twist. Het is misschien niet geloofwaardig maar ik kom de winkel binnen en zie een prachtige jurk tentoongesteld staan. Het eerste wat ik zei tegen mijn moeder ”dat is mijn jurk, als hij past dan zijn we klaar!” Daar was niet iedereen het er mee eens, want ik moest op zijn minst ook nog naar andere jurken kijken, je kon toch niet de eerste de best jurk die je zag kopen?!

Ik zal je vast verklappen: dat heb ik wel gedaan. Voor een andere jurk had ik geen oog. Om mijn vriendinnen en moeder toch te trakteren op een show heb ik nog drie andere jurken gepast. Maar alles viel in het niet bij de eerste. Het was nog wel even spannend, de jurk was een sample en was dus de enige die er was. Wanneer hij niet zou passen, kon ik niet uitweiden naar een andere maat. Hij paste! Zodra mijn vriendinnen en mama mij de paskamer uit zagen komen in ”mijn” jurk wisten ze direct dat dit de jurk was. De andere drie jurken heb ik alleen voor de vorm aan gehad. Ik moest meteen huilen (zoals je dat ook ziet bij het programma op TLC) zodra ik mezelf in de spiegel zag en was helemaal zeker van mijn zaak: dit was mijn jurk!

Toch ontbrak er iets, die stoere twist. Om die reden heb ik niet voor een klassieke sluier gekozen maar voor een bloem in mijn haren. Het korte kapsel (wat ik toen had) in combinatie met de bloem in mijn hare zorgde voor de stoere twist en het plaatje was compleet. Ik ben helemaal in mijn nopjes met mijn jurk. Ik had nooit verwacht dat een trouwjurk uitkiezen in 5 minuten gedaan zou zijn, zou er iemand anders ook zo snel haar jurk uitgezocht hebben?

Dit is mijn trouwjurk

Komt ie:

mijn trouwjurk mamazetkoers -

Op eerste foto van dit artikel zie je de achterkant van mijn jurk, een enorme sleep. Ik vind hem nog steeds geweldig en ik ben nu na 6 jaar nog steeds helemaal in mijn nopjes met mijn jurk en mijn trouwlook. Ik ben dicht bij mezelf gebleven en heb echt op 6 september 2013 mijn droomjurk aangehad. Er zitten norm veel details in de jurk, zoals de bloemen die in de tule en in het kant zijn vastgezet. Het lijfje bestaat volledig uit details, vergroot de foto hiernaast maar eens. Je ziet dan dat het lijfje uit allemaal stroken stof bestaat. Op de foto hieronder zie je ook de gave details op mijn rug. Het zitten met de jurk was wel een gedoe trouwens, haha. Door de enorme rok en sleep zat ik best hoog op de stoel zoals je kunt zien.

mijn trouwjurk 2 -

bruidssieraden mamazetkoers -

Mijn bruidssieraden zie je goed op de foto hiernaast. Omdat mijn jurk al groot en opvallend is koos ik voor simpele sieraden. Zonder sieraden voel ik me erg naakt en ik ben van mening dat ze je outfit echt af kunnen maken. Ik koos voor een ketting, een armband en oorbellen.

De groene kleur kwam ook terug in onze trouwkaart en bedankjes. Dit is toevallig zo gekomen maar omdat we beide de kleur zo mooi vonden hebben we de kleur groen ook terug laten komen in onze bruidstaart en in de linten op de trouwlocatie. We hadden geen bepaald thema, we hebben in alles gewoon ons gevoel gevolgd en zijn dicht bij onszelf gebleven.

trouwschoenen mamazetkoers mijn trouwjurk -

Als laatste wil ik ook nog mijn bruidsschoenen met jullie delen. Ze zijn uiteraard wit en hadden een subtiel hakje. Maanden heb ik ze in huis al gedragen zodat ze goed ingelopen zouden zijn op mijn grote dag. Gelukkig heb ik de hele dag geen pijnlijke voeten gehad, ze zitten enorm lekker. Helaas liggen ze nu in een doos op zolder en heb ik ze daarna nooit meer aangehad. Wie weet ooit nog.

Het is trouwens mogelijk om mijn schoenen te verven, misschien dat ik ze in het zwart sneller aan zou doen maar dat durf ik nog niet. Iets in mij vindt dat enorm zonde. Tot die tijd blijven ze gewoon in de doos. Echte wensen had ik niet bij de schoenen, ik wilde alleen geen hoge hakken. 🙂

Tot slot..

Het vinden van mijn trouwjurk viel dus reuze mee! Ik vind mezelf nogal kieskeurig maar hier viel alles gewoon perfect op zijn plek. Je moet ook een beetje geluk hebben denk ik. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van mijn trouwjurk vinden. Hoe ziet jouw droomjurk er trouwens uit? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je kan ook contact opnemen via de contactpagina.

Liefs Francis.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share