Optimaal genieten van onze tuin of dakterras willen we toch allemaal? Ik kan je vertellen dat je met de juiste parasol nóg meer kunt genieten van buiten. Wie wil er nu niet in het voorjaar al van de eerste zonnestralen genieten? Helaas kan de zon best fel zijn, niet altijd fijn voor je ogen en je huid. De juiste parasol kan dan uitkomst bieden. In dit artikel vertel ik je daar meer over want ik deel 4 tips met je hoe jij de perfecte parasol voor jouw tuin of dakterras kiest. Lees je mee?

De juiste parasol voor jouw tuin met deze 4 tips

We besteden veel aandacht aan ons huis en vergeten daarbij ook onze ruimte buiten niet. Een goede parasol zorgt er niet alleen voor dat je meer schaduw creëert maar maakt de aankleding van je tuin ook nog eens helemaal af. Er zijn veel verschillende type parasols te koop en van diverse merken, kijk bijvoorbeeld maar eens naar de diversiteit aan Solero parasols. In dit artikel deel ik 4 tips met je zodat jij de juiste parasol kiest voor jouw tuin.

1. De afmeting van de parasol

De plek waar jij graag een parasol wilt plaatsen bepaalt de afmeting en het oppervalk van de parasol. Je wilt natuurlijk niet dat je parasol te klein of juist te groot is. Voordat je gaat kijken naar een parasol is het dus van belang dat je weet waar je in je tuin extra schaduw wilt creëren. Heb je plek voor een grote of kleine parasol?

Wist je trouwens dat je met een parasol ook een knusse sfeer in je tuin maakt? Dit doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor een kleine ronde parasol. Wil je graag met de hele familie buiten tafelen onder de parasol? Dan adviseer ik om eens te kijken bij horeca parasols. Die zijn lekker groot en kan iedereen onder zitten.

Zo zie je maar, dat de afmeting van je parasol weldegelijk verschil kan maken. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd mogelijk om voor meerdere parasols te kiezen en te werken met meerdere zithoekjes in je tuin.

2. Type parasol

Niet alleen de grootte van je buitenruimte is van belang wanneer je voor de juiste parasol wilt kiezen. Ook is het belangrijk om te weten waar de parasol komt te staan. Bij een mooi dakterras of balkon kan een wandparasol meer uitkomst bieden dan bij een stok- of zweefparasol. Op deze manier kun je de ruimte die je hebt extra goed benutten. Bekijk dus goed welk type parasol het beste past bij jouw buitenruimte.

3. De functie

Uiteraard gebruik je een parasol voornamelijk om jezelf te beschermen tegen de zon maar geloof me: een parasol heeft meer functies. Wist je dat een parasol op een zomeravond ook de warmte beter vast houdt waardoor je nog langer buiten kunt genieten? In dit geval is het dan slim om voor een donkere kleur te gaan en te kiezen voor een parasol met een doek van een groot formaat.

Wil je graag veel ruimte bij de tuintafel houden? Kies dan voor een zweefparasol, deze staat namelijk wat verder van je tafel af waardoor je er met alle gemak nog om heen kunt lopen. Uiteraard zijn er ook ontzettend veel designs verkrijgbaar, het oog wil immers ook wat.

4. Het materiaal

Bij het kiezen van de juiste parasol is het ook belangrijk om te kijken in de verschillende materiaalkeuzes. Niet elk materiaal is even weerbestendig of duurzaam. Wil je een onderhoudsvrije parasol? Dan is het slimmer om voor een metalen materiaal te kiezen in plaats van voor hout. Of wanneer je de parasol veel wilt verplaatsen is het slim om voor een licht materiaal te kiezen, bijvoorbeeld aluminium.

Er zijn ook veel verschillende soorten doeken beschikbaar, allemaal met een eigen unieke stof. Sommige stoffen laten helemaal geen zonnestralen meer door en andere een beetje of veel meer. Bekijk dus goed wat jij nodig hebt. Hoewel de keuze dus ontzettend groot is, is er altijd een juiste parasol voor jouw buitenruimte.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met 4 tips zodat je de juiste parasol kiest voor jouw tuin, dakterras of balkon. Nu ben ik benieuwd, waar moet jouw ideale parasol aan voldoen en wanneer is het voor jouw de juiste parasol? Laat het me weten bij de reacties hieronder, of Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis