Ondanks dat we nog volop in 2020 zitten zijn vele van ons al bezig met 2021, zo ook Collin van AllAboutTrends. Speciaal voor mamazetkoers.nl is hij alvast opzoek gegaan naar dé interieurtrends van 2021! In dit gastartikel, geschreven door Collin, lees je er alles over.

Interieurtrends van 2021

Ben jij ook al zo benieuwd naar wat we allemaal kunnen gaan verwachten in 2021? Ik anders wel! Jaarwisselingen zijn altijd een feest bij AllAboutTrends, want wat is er nou leuker dan alles even helemaal omgooien en je weer helemaal focussen op de allernieuwste interieurtrends? Maar wat kunnen we nou allemaal gaan verwachten van de interieurtrends van 2021?

Face-Line Art

Als er iets is dat helemaal begint in te komen, dan is het wel face-line art! Zelf vind ik het een hele leuke upcoming trend. Face-line art is een vorm van abstracte kunst waarbij alleen lijnen van een gezicht getoond worden. Door gebruik te maken van face-line art in je interieur creëer je een hele andere vibe, bijvoorbeeld met een canvas op je wand boven de bank of een grote vaas naast de tv.

Nu al zijn er al zoveel verschillende producten met face-line art! Het verbaasde mij tijdens mijn onderzoek voor dit artikel hoeveel producten er al zijn met deze illustraties. Mijn 2 meest geliefde interieurstores verkopen ook al producten met face-line art. Dit is voor mij het bewijs dat face-line art dé trend wordt van 2021!

Statement Pieces

Zoals eigenlijk altijd al, is een statement piece the way to go. Een statement piece is een interessant, aantrekkelijk en relatief opvallend item in je interieur. Dit kan een schilderij zijn, maar ook een bank! Statement stukken gaan alle kanten op, jij bepaalt hoe of wat.

Ook al maken we al jaren gebruik van statement stukken, toch leggen we er nog even de nadruk op! Om een statement piece goed uit te laten komen is het belangrijk dat het in contrast staat met de rest van je interieur. Het contrast kan gecreëerd worden door verschil in materiaal, stof, vorm en kleur.

Statement pieces vind ik vooral altijd mooi uitkomen als je eigenlijk niet durft om voor een spannend interieur te gaan. Bij een heerlijk simpel interieur is een statement piece ideaal om je interieur voor het oog toch een stuk spannender te maken, zonder dat je een waaghals hoeft te zijn. Ik snap ook wel dat niet iedereen een muur feloranje verft 😉 .

In mijn ogen zullen statement pieces altijd blijven, misschien in andere vormen maar blijven zullen ze zeker. Deze manier van werken zorgt ervoor dat je interieur interessant en spannend blijft, ook kun je in een klap heel je interieur veranderen als je je statement piece wijzigt! Dus ben je even uitgekeken op die aparte vaas? Ruil ‘m om voor iets anders en beleef een geheel nieuwe ervaring. Eerdergenoemde face-line art is natuurlijk ook geweldig om te gebruiken als statement piece.

Back to Nature

Een trend van 2020 was ‘back to nature’. Dit is een trend die we meenemen naar 2021. Je kunt hierbij denken aan een huis met veel aardetinten zoals terracotta, groen, grijs, taupe en bruin. In combinatie met houten meubels ontstaat er een hele mooie harmonische sfeer. Ben je nou niet zo’n fan van houten meubels? No worries! Je kan ook heel goed een combinatie gebruiken van staal en glas.

Ook als je dacht dat groen in huis in 2020 zou blijven, bereid je dan maar voor op meer! Kamerplanten en natuurlijke materialen nemen onze woning over in 2021. Een urban jungle is de trend, net als rotan, bamboe en steen.

Duurzaam

Een vierde trend die we in 2021 veel gaan zien is duurzaamheid. Items met een verhaal of een kringloopgelukje krijgen meer betekenis. Geef bijvoorbeeld een oude kast een tweede leven door hem een nieuw kleurtje te geven: dit maakt je huis persoonlijker. En zoals altijd houden we van combineren en matchen! Dus het combineren van deze ‘oude’ items met moderne meubels zorgt voor een verrassend en speels interieur. Denk dus aan duurzaamheid met een knipoog 😉 . Ook is recyclen niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee én het is een glimlach voor het oog.

Tot slot..

Richt jij je huis altijd in volgens de laatste trends? En wat vind je van de interieurtrends van 2021? Ik hoop in elk geval dat je iets hebt gehad en dat je geïnspireerd bent geraakt door de interieurtrends benoemd door Collin van AllAboutTrends in dit artikel.

Mocht je nog een vraag hebben mag je me die altijd hieronder stellen, via de contactpagina, op Facebook of Instagram.

Liefs Francis

Foto credits: alle foto’s zijn uit eigen archief en van Amber van Eersel van Your Steps Fotografie.

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis