Jezelf durven zijn, is dat hetzelfde als ‘echt zijn’? De laatste paar jaar is het ‘echt zijn’ op online platformen enorm populair geworden. De hashtags #echt – #realinsta – #enookditisinsta worden steeds vaker in een artikel genoemd en onder een foto of artikel geplakt. Maar wat wordt er eigenlijk mee bedoeld en is het allemaal wel zo echt? Nog belangrijker: wat is dat ‘echt zijn’ nou eigenlijk? In dit artikel vertel ik je hier meer over, al is het mijn mening dat het allemaal niet om ‘echt zijn’ hoeft te draaien. Jezelf durven zijn, daar gaat het om! In dit artikel deel ik ook nog een paar handige tips over jezelf durven zijn. Lees je mee?

Wat is dat ‘echt zijn’ nou eigenlijk?

Het ene moment zie je alleen maar perfecte plaatjes en verhalen voorbijkomen en ineens word je geconfronteerd met een zeer verdrietig en aandoenlijk persoonlijk verhaal. Direct wordt onder het desbetreffende bericht de hashtag #echt en #realinsta geplakt, om aan te geven dat het dus serieus is en echt is. Maar wat is dat echt zijn dan precies? Is dan alles wat daarvoor gedeeld werd niet echt?

Zo schreef ik een jaar geleden ook een artikel over ‘echt moederschap‘, best vreemd want je bent of moeder of niet. Daar is niets nep aan, zo leren we allemaal met de tijd. Tijd voor verandering en tijd voor jezelf durven zijn.

Hoe erg verdrietig een persoonlijk verhaal ook is, wanneer een bedrijf, blogger of influencer een dergelijk bericht naar buiten brengt is dat altijd zakelijk en is er dus over nagedacht. Natuurlijk gaat dit niet in alle gevallen op maar als jij jezelf filmt bepaal je ook zelf wat je deelt en wat een ander te zien krijgt of juist niet. Ik doe dat niet anders, op mijn blog en sociale mediakanalen maak ik ook een selectie over wat ik wel en niet deel. Maakt mij dat minder echt? Nee, zolang je maar bij jezelf blijft en jezelf durft te zijn.

Alles moeten delen?

We hoeven niet alles te delen online, en welke reden iemand heeft om iets wel of niet te delen is onbelangrijk vind ik. Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Toch hebben we allemaal snel een mening over iemand anders, dat geldt voor mij maar ook voor jou. Wanneer iemand besluit zijn leven online te delen verwachten we al snel van die persoon dat álles wordt gedeeld. Al gebeurt dat natuurlijk niet.

Terug naar het ‘echt zijn’. Is een persoon die botox heeft gebruikt, een facelift is ondergaan of misschien een borstvergroting heeft gedaan minder echt? Nee natuurlijk niet! We doen toch allemaal waar we ons goed bij voelen? Ik geloof niet dat iemand plastische chirurgie ondergaat voor zijn plezier, er is altijd een reden voor. Die zullen we misschien niet allemaal begrijpen maar oordelen is altijd erg gemakkelijk. Persoonlijk ben ik erg blij dat de mogelijkheid van plastische chirurgie er is zodat we allemaal kunnen doen waar we ons goed bij voelen.

Als je het nu aan mij vraag of ik iets wil laten doen, dan is mijn antwoord nee. Maar wie weet, over een jaar of dertig, stel ik mijn mening misschien wel bij omdat mijn perspectief ook wel anders is.

Mijn artikel over het echte moederschap ging ook niet over neppe moeders maar meer over dames die alleen maar het perfecte plaatje laten zien. De boodschap van het artikel ging juist over jezelf durven zijn en ook af en toe ook eens je hart te luchten over de zwaardere momenten. Want die zijn er bij iedereen. Terug naar de vraag, moet je dan alles delen? Nogmaals nee, maar mijn advies: maak het ook allemaal niet mooier dan het is.

Alles over jezelf durven zijn!

Met dit artikel wil ik niet alleen dat jij als moeder jezelf durft te zijn maar als de totale vrouw die je bent! Je moet doen waar jij je goed bij voelt, ongeacht wat een ander daar dan van vindt: het draait om jou. Dat is ook de reden waarom mijn blog een lifestyle blog is voor de moeder die zichzelf durft te (willen) zijn. Daarom, speciaal om je te inspireren, de volgende 5 tips over jezelf durven zijn!

5 tips over jezelf durven zijn

  1. Jezelf durven zijn, wees niet bang. Dat klinkt misschien gemakkelijk maar angst remt ons in alles wat we doen. Al kan het prachtige dingen opleveren wanneer we het aan de kant schuiven. Astrid schreef hier laatst een mooi artikel over. Kijk eens wat het jou brengt als je steeds meer loslaat wat een ander er misschien van vindt.
  2. Kijk niet (te veel) naar anderen. Het gras lijkt aan de overkant altijd groener maar dat is het in werkelijkheid bijna nooit. Vergeet niet, dat die ander jou ook niet alles laat zien. Jezelf met iemand anders vergelijken heeft dan ook totaal geen zin. Steek die tijd liever in jezelf! Ontdek wat jij belangrijk vindt en wat jij wilt doen en ga ervoor.
  3. Doe niets waar je je niet goed bij voelt. Dan heb ik het natuurlijk niet over de dagelijkse huishoudelijke taken of de wekelijkse boodschappen maar over feestjes waar je totaal geen energie van krijgt. Doe wat goed voelt en bij jou past.
  4. Je mag best fouten maken. Niemand is perfect, ik niet en ook je overbuurvrouw waar het gras zo groen is niet. Jij mag dus ook best fouten maken.
  5. Behandel jezelf als je beste vriend. Adviseer jezelf alsof je het tegen een goede vriendin hebt. Bekijk jezelf ook eens door de ogen van je partner of een goed vriendin. Houd van jezelf!

Tot slot..

Het maakt namelijk dus niet uit of je een totaal eigen kledingstijl hebt, je wenkbrauwen laat verven of ergens een specifieke mening over hebt. Als jij maar gelukkig bent met jezelf en je lijf! Echt zijn (of nep) is niet aan de orde, durf jezelf te zijn voor de volle 100%!

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan dit artikel over jezelf durven zijn, ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat, op Facebook of Instagram. Je mag me ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis