In dit artikel deel ik 8 handige tips met je voor het gebruiken van je iPhone. Heb je geen iPhone? Dan is dit artikel helaas niet geschikt voor jou. Ik ben overigens erg blij met mijn iPhone SE en ben er zuinig op. Zo zit hij altijd netjes in een Apple beschermhoes, maak ik hem regelmatig schoon en maak ik gebruik van een beschermfolie op het scherm. Of jij je iPhone nu al jaren hebt of pas net: aan deze tips voor het gebruiken van je iPhone heeft iedereen iets! Lees je mee?

8 handige tips voor het gebruiken van je iPhone

Gebruik je net als ik ook een iPhone? Lees dan snel mijn 8 handige tips voor het gebruiken van je iPhone hieronder.

Bedieningspaneel iPhone ingedrukt houden

In het bedieningspaneel van je iPhone kun je verschillende sneltoetsen toevoegen, maar wist je dat als je deze apps hard ingedrukt houdt er verschillende opties tevoorschijn komen? Bij de zaklamp kun je bijvoorbeeld de helderheid aanpassen, bij de rekenmachine kun je het laatste antwoord kopiëren en bij de camera kun je kiezen of je een selfie, video of portret wilt maken.

Cursor verplaatsen tijdens het typen

Heb je een flink stuk tekst geschreven en zie je een foutje? Dan is het soms lastig om de cursor tussen twee letters te plaatsen. Gelukkig is hier een handige verborgen iPhone functie voor. Druk de spatiebalk van je iPhone in en daarna kun je de cursor naar links en rechts verplaatsen, precies waar je het wil hebben.

Sneltoetsen voor safari-browser

De Safari-browser van Apple gebruik je om op het internet te surfen. Er zijn een aantal handige sneltoetsen die je kunt gebruiken om makkelijker en sneller te typen. Naast de spatiebalk heb je een punt, die je kunt gebruiken om .com, .nl etc. in te typen. Dit kan echter sneller. Druk deze knop namelijk in en je ziet verschillende voorgestelde topleveldomeinen tevoorschijn komen.

Heb je helemaal geen zin om te typen? Gebruik dan de microfoontoets aan de linkerkant van de spatiebalk. Hiermee kun je hardop zeggen wat je zoekt of welke website je wilt bezoeken en je iPhone typt het voor je in.

Flitsen aan bij iPhone meldingen

Misschien heb je deze functie wel eens gezien bij anderen. Soms zie je de flitser van een iPhone continue afgaan maar je weet niet waarom. Je kunt echter handmatig instellen dat bij een melding je iPhone flitser aan en uit gaat.

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen
  2. Tik op ‘Toegankelijkheid’
  3. Scrol naar ‘Ledflits bij melding’ en zet dit aan.

Laatste nummer opnieuw bellen sneltoets iPhone

Was je aan het bellen met een vriend of vriendin en hang je per ongeluk op? Dan wil je niet door je hele contactenlijst zoeken. Tik simpelweg opnieuw op de groene belknop en het laatste nummer wordt automatisch voor je ingevuld.

Het scherm van je iPhone omlaag brengen

iPhone en overigens smartphones in het algemeen worden steeds groter en groter. Hierdoor wordt het soms moeilijker om op je scherm te navigeren, vooral als je kleine handen hebt. Door twee keer snel achter elkaar op je homeknop te drukken (niet ingedrukt) schuift je scherm naar beneden. Heb je een iPhone zonder homeknop? Swipe dan onderin het scherm naar beneden en je hebt hetzelfde resultaat.

Punt typen door middel van de spatiebalk

Wil je een berichtje afsluiten met een punt zonder dat je die moet opzoeken ip je toetsenbord? Dat kan door twee keer achter elkaar op de spatiebalk te drukken. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar de punt en kun je snel door typen.

iPhone schudden voor herstel typen

Heb je wel eens gehad dat je opeens ‘Herstel Typen’ in je scherm krijgt? Deze melding krijg je wanneer je aan het typen bent en je iPhone schudt. ‘Herstel Typen’ op iPhone is een functie waarmee je alles wat je hebt getypt, kun verwijderen (herstellen).

Zorg echter dat je niet te hard schudt, waardoor je iPhone uit je handen valt. Het is dan ook aan te raden een beschermend telefoonhoesje te gebruiken, zodat je toestel niet zomaar kan beschadigen als je te enthousiast schudt!

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met 8 tips voor het gebruiken van je iPhone. Heb jij nog een handige tip? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Uiteraard mag je me ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis