Ik wandel graag door de straten bij ons in het dorp. Het is voor mij niet alleen ontspannend maar ook gewoon leuk. Leuk om te zien hoe mensen hun voortuin hebben ingericht. Je voortuin is toch het eerste wat mensen zien voordat ze bij je aanbellen. Om die reden deel ik in dit artikel 4 tips om je voortuin gezellig in te richten. Lees je mee?

4 tips om je voortuin gezellig in te richten

Misschien vind je het wat lastig om je voortuin gezellig in te richten. Je bent niet de enige, veel mensen vinden dit lastig. Met een paar kleine aanpassingen geef jij je voortuin al een hele andere uitstraling.

Tip 1: zorg voor een ‘aandachttrekker’

Het maakt niet uit hoe groot je tuin is, elke tuin heeft een statement piece nodig. Een prachtige grote boom, een rozenstruik of een lange groene heg. Zolang het maar de aandacht trekt en opvalt. Voor wie geen groene vingers heeft kan ook voor een mooie bank of een sidetable kiezen. Wist je dat je van mooie vurenhouten balken al een gave sidetable maakt?

Op de foto hierboven in dit artikel zie je mijn sidetable voor het raam staan. Deze tafel kan ik elke keer anders aankleden waardoor mijn voortuin niet alleen gezelliger is, maar ook aansluit bij elk seizoen.

Tip 2: plaats planten die bloeien

Wat je tuin altijd opfleurt zijn bloeiende planten. Wil je nu in alle seizoenen genieten van een plant die in bloei staat? Kies dan voor verschillende planten, die allemaal in een ander jaargetijde bloeien. Ben je niet het type die elke week in de tuin bezig is? Zet dan een of twee plantenbakken in de tuin en plaats hier een leuke plant in. Er zijn trouwens ook planten die het hele jaar groen blijven: dat ziet er ook altijd gezellig uit!

Tip 3: zorg voor verlichting

De beste tip die ik je kan geven om je voortuin gezellig in te richten is: zorg voor verlichting! Je hoeft er echt geen hele kerst-toestand van te maken maar een mooie lamp naast de voordeur zorgt ervoor dat mensen zich welkom voelen. Verlichting geeft niet alleen in huis een fijne sfeer maar ook buiten.

Prik eens een aantal solar lampjes in de grond. Deze gaan vanzelf aan wanneer het donker wordt, zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten én laden zichzelf overdag op omdat ze werken op zonne-energie. Deze lampjes zijn al verkrijgbaar bij een lokale budgetwinkel.

Tip 4: plaats je afvalbakken /afvalcontainers uit het zicht

Ik heb ze ook in mijn voortuin staan, mijn afvalcontainers. Niet omdat ik ze daar mooi vind staan maar gewoonweg omdat mijn achtertuin te klein is. Als er iets lelijk is, dan zijn het deze afvalbakken wel. Tegenwoordig zie ik ze overigens ook steeds vaker bij mensen in de voortuin staan, gezellig ziet het er niet uit. De beste tip die ik je in dit geval kan geven om je voortuin gezellig in te richten mét afvalcontainers in je tuin is om zelf een ombouw te maken.

Onze containerombouw zie je ook op de foto hierboven. Je hebt trouwens niet veel materalen nodig: hout, hoekprofiel en een slotje. Een DIY vind je gemakkelijk op Pinterest of Google. Ik ben in elk geval ontzettend blij met onze ombouw, want nu staan die lelijke bakken dus niet meer in het zicht.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met 4 tips om je voortuin gezellig in te richten. Hoe ziet jouw voortuin eruit en hoe maak jij die gezellig? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Uiteraard mag je me ook altijd een berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis