Een huis met kinderen georganiseerd? Dat lijkt misschien onmogelijk maar dat kan wel! In dit artikel vertel ik je er mee over. Lees je mee? Zo houd je een huis met kinderen georganiseerd!

Toe aan rust in huis? Zo hou je een huis met kinderen georganiseerd

Je herkent het wel: een huis met kinderen dat een behoorlijke chaos is. Speelgoed ligt overal verspreid, er liggen kruimels op de vloer en de wasmand lijkt altijd vol te zitten. Toch is het mogelijk om wat meer rust en organisatie in huis te brengen, ook met kinderen in huis. In dit artikel geven we tips en adviezen om een huis met kinderen georganiseerd te houden, zodat je ook zelf kunt genieten van wat meer rust en orde.

Slimme opbergoplossingen

Een van de belangrijkste aspecten van een georganiseerd huis met kinderen is het hebben van voldoende opbergruimte. Zorg voor voldoende kasten, manden en bakken waarin je speelgoed, knutselspullen en andere spullen kunt opbergen. Kies voor opbergoplossingen die makkelijk toegankelijk zijn voor de kinderen, zodat ze zelf hun speelgoed kunnen opruimen. Een handige tip is om labels te gebruiken op de opbergbakken, zodat iedereen weet waar welk speelgoed hoort.

Een ander handig idee is om te investeren in meubels die ook dienst doen als opbergruimte, zoals bijvoorbeeld een Petite Amélie peuterbed met ingebouwde lades. Zo combineer je het nuttige met het aangename en creëer je extra opbergruimte in de kinderkamer.

Creëer routines

Een gestructureerde dagindeling kan helpen om een huis met kinderen georganiseerd te houden. Maak bijvoorbeeld vaste afspraken over wanneer er opgeruimd wordt, wanneer er gespeeld kan worden en wanneer er bijvoorbeeld samen gegeten wordt. Door vaste routines aan te houden, weten de kinderen wat er van hen verwacht wordt en wordt het makkelijker om structuur te behouden in huis.

Daarnaast is het belangrijk om ook zelf het goede voorbeeld te geven. Ruim samen met de kinderen op, maak er een gezamenlijke activiteit van en beloon ze als ze goed meewerken. Op die manier wordt opruimen geen straf, maar een leuke activiteit waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt.

Minimaliseer

Een opgeruimd huis begint bij het hebben van minder spullen. Ga regelmatig door de spullen heen en kijk wat er weg kan of wat er eventueel verkocht kan worden. Door te minimaliseren creëer je meer ruimte en overzicht in huis. Daarnaast zullen kinderen ook beter kunnen spelen en opruimen als ze niet overladen worden met te veel speelgoed en spullen.

Maak gebruik van slimme organisatietips

Er zijn tal van handige trucjes en tips die kunnen helpen om een huis met kinderen georganiseerd te houden. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van manden en bakken met deksels om speelgoed op te bergen, zodat het niet overal rondslingert. Ook kun je kiezen voor meubels met geïntegreerde opbergruimte, bijvoorbeeld van Petite Amélie.

Daarnaast is het handig om bijvoorbeeld een vaste plek te hebben voor belangrijke documenten, zoals schoolbrieven en afspraken. Maak gebruik van een whiteboard of een prikbord waarop je belangrijke informatie kunt noteren, zodat je niets meer vergeet en alles overzichtelijk blijft.

Tot slot..

Zo houd je een huis met kinderen georganiseerd! Ik hoop dat je iets aan dit artikel hebt gehad. Staat er een tip niet bij om een huis met kinderen georganiseerd te houden? Laat dan zeker een reactie achter.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis