Elke maand verschijnt er op Mamazetkoers een artikel van Astrid, vandaag vertelt ze meer tijd maken voor elkaar. Hoe kunnen jij en je partner het leuk houden samen, naast de zorg die je hebt voor de kinderen. Astrid is 32 jaar, getrouwd met Paul en samen hebben ze 3 kindjes: Yenthe (6), Thijs (4,5) en Foof (1,5), en helaas zijn ze ook ouders van een sterrenkindje. Benieuwd naar haar verhaal over tijd maken voor elkaar en hoe je het samen leuk houdt? Lees dan snel verder.

Tijd maken voor elkaar, het leuk houden samen

Weet je wat echt belangrijk is in een relatie? Tijd maken voor elkaar. Hoe veel of weinig tijd dat dan is en of je het groots of kleiner aanpakt maakt dan niet zoveel uit. Soms kan een goed gesprek al zoveel doen voor je gevoel, of gewoon samen een filmpje kijken. Maar natuurlijk is een avondje uit (wat nu natuurlijk niet gemakkelijk kan in deze corona tijd) ook heel erg fijn. In dit artikel vertel ik je hoe wij tijd maken voor elkaar en waarom.

Is er tijd over?

Ik merk zelf vaak dat naast de kinderen, mijn werk, het huishouden, de boodschappen en het sporten er niet heel veel tijd meer overblijft om samen wat te ondernemen. Of misschien is er wel tijd maar is dan al je energie op. Er blijft dus niet zomaar tijd over, je moet dus tijd maken voor elkaar.

Voorheen, voor we kinderen hadden, gingen we natuurlijk de deur uit als we daar zin in hadden. We pakte spontaan een filmpje op vrijdagavond en als we op zaterdag geen zin hadden om te koken reden we naar een restaurant. Maar nu is dat gewoon anders. En nu moet je tijd maken voor elkaar. Dat doe ik overigens met liefde!

De tijd vinden voor elkaar

We hebben allemaal een druk bestaan. Paul en ik hebben 3 kinderen en we werken beide. Ik werk 32 uur voor een baas en ondersteun ook nog mijn vader in drukke tijden. Dat zijn dus soms werkweken van 40 uur. Mijn man Paul werkt 32 uur op papier in de zorg, maar vaak voelt het als 50 uur omdat hij onregelmatig werkt en ook in het weekend of in de avond werkt. Er zijn dan weken bij dat we volledig langs elkaar heen lopen en leven.

Als zo’n week dan is geweest merk ik heel erg de behoefte om een beetje aandacht te krijgen van mijn man. En dan is samen met onze kinderen thuis ons avondeten eten niet helemaal de aandacht die ik voor ogen heb. Maar misschien halen andere daar wel al hun voldoening uit natuurlijk. Dat is voor iedereen verschillend! We moeten dus voor onszelf de tijd moeten vinden en tijd maken voor elkaar.

Wat gaan we dan doen?

Ik ga het liefste een avondje uit. In zo’n geval vind ik het dus ook niet erg om een oppas in huis te halen. Daar betaal ik met liefde wat centjes aan om even een paar uur weer Paul en Astrid te zijn in plaats van alleen mama en papa.

Bijna altijd gaan we lekker samen uiteten. Heerlijk keuvelen aan een tafeltje, elkaar diep in de ogen kijken en gewoon even niet elke 3 seconde: ”MAMA MAMA MAMA” horen. En jawel, waarschijnlijk is het enige onderwerp aan tafel alsnog de kinderen! (Herkenbaar??) Maar ach, we worden niet gestoord en kunnen gewoon even zeggen en bespreken wat we willen. Na het eten kunnen we nog zoveel verschillende kanten op.

Lekker naar het terras, naar de bios of naar huis als je tot na 23.00u getafeld hebt. Er is vast wel iets waar je gezamenlijke interesse ligt. Wij gaan ook graag samen naar het Casino. En nee niet om te smijten met geld, wat daar ben ik als financiële vrouw te pinnig voor. Maar gewoon om een avond een spel te spelen om daarna aan het einde van de avond weer quitte naar huis te gaan. En nee, we gaan niet altijd quitte naar huis. We verliezen ook wel eens wat, maar we winnen ook wel eens wat.

Maar dat heb ik over hoor voor een heerlijke avond uit. Even lekker onder de mensen, maar vooral samen met elkaar. Het allerbelangrijkste is dat we samen een fijne avond hebben!

Wat ik dus wil zeggen

Dus, wat ik wil zeggen: wij zijn nu ruim 10 jaar samen, maar ik vind het belangrijk om nog steeds tijd te investeren in elkaar. Dat gun ik jou ook. Ga één keer in de 3 maanden eens een avondje uit. Verras je partner (en jezelf) een keer met een georganiseerd uitje waar hij/zij niks vanaf weet. Doe moeite om elkaar weer even helemaal te vinden. Je krijgt er goede energie van en je haalt van elkaar de beste versie weer naar boven zodat jullie er weer even tegen kunnen!

Waarom is dit belangrijk? Je bent meer dan alleen papa en mama. Vergeet niet waarom jullie samen zijn en het leuk te houden samen: dus tijd maken voor elkaar. O-ja, en sluit de avond fijn af!

Liefs Astrid, kom je me ook volgen op Instagram?

Tot slot..

Dank je wel voor deze blog Astrid. Het is erg herkenbaar, tijd maken voor elkaar is zo belangrijk. Ik hoop dat je met dit artikel, tijd maken voor elkaar, andere moeders inspireert om hetzelfde te doen. Ik kijk weer uit naar je volgende artikel. Wil je contact met Astrid zoeken? Dat kan via haar Instagram pagina maar je mag ook via het contactformulier een (anoniem) berichtje sturen.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis