Sfeer creëren met licht: je zit lekker op de bank in jouw woonkamer en kijkt om je heen. Ben je helemaal tevreden, of heb je het gevoel dat er nog iets ontbreekt? Wellicht voelt het een beetje kouder en killer nu het weer donkerder wordt buiten. Een warm interieur creëren we vaak door middel van sfeervolle meubels en accessoires. Wist jij dat licht een belangrijke rol speelt qua kleur- en sfeerbeleving in huis? In dit artikel: ‘sfeer creëren met licht: interieur tips & inspiratie’ lees je hoe je meer sfeer maakt door de belichting en lichtinval te veranderen.

Meest sfeervolle raamdecoratie

Wil jij meer sfeer toevoegen aan jouw interieur? Wist je dat raamdecoratie de lichtinval en akoestiek bepaalt van je huis? Gordijnen hebben ook veel invloed op de sfeer van je woonkamer of slaapkamer. Denk daarbij aan:

 1. vouwgordijnen op maat: deze vorm van raamdecoratie geeft een uniek warme uitstraling en ze geven je huis karakter. Stel vouwgordijnen online samen, zodat het past bij jouw interieur.
 2. is een vouwgordijn niet je ding? Ga dan voor maatwerk gordijnen: één van de meest sfeervolle raambekleding zijn gordijnen op maat. Gordijnen zijn in semi-transparante en in verduisterende stof te verkrijgen. Voor elke stijl is er wel een bijpassende kleur! Je kunt gordijnen online samenstellen en kies dan voor een warme tint en stof om de sfeer in de ruimte te optimaliseren. Extra tip: kies voor een stof van velours voor extra warmte en sfeer!
 3. er zijn ook licht doorlatende vitrages: vitrages zorgen voor een fijne akoestiek in huis en ze laten heel veel licht door.
 4. natuurlijke houten jaloezieën: houten jaloezieën zijn stijlvol in zowel een klassiek als een modern interieur. Je creëert al snel een fijne en natuurlijke sfeer met de houten jaloezieën. Je kunt hiermee ook de hoeveelheid licht in huis reguleren, ideaal.
 5. of ga voor duo rolgordijnen: met een duo rolgordijnen kun je ook gemakkelijk de hoeveelheid lichtinval bepalen door de verschillende stofbanen. Zo creëer je overdag strakke lichtvlakken van je raampartijen en zorg je ‘s avonds voor een intieme sfeer.
 6. als laatste: transparante rolgordijnen: je laat meer licht binnen met transparante rolgordijnen. Het creëert mooie lichtinval en je vindt altijd de perfecte stof, kleur en print voor jouw interieur. Wat wil je nog meer?

Sfeer creëren met licht: verassende voordelen van ledverlichting

Er wordt steeds vaker voor ledverlichting gekozen. Deze verlichting is nog relatief nieuw, maar ontwikkelt zich gelukkig razendsnel. Dankzij de volgende specificaties, voegt ledverlichting een prachtige sfeer toe aan jouw huis:

 • bepaal zelf de kleur van het licht. Hoe lager het aantal Kelvin (kleurtemperatuur), hoe warmer de kleur van het licht is. Bepaal hiermee zelf de sfeer die jij wil creëren.
 • kies de gewenste stralingshoek. Deze lichtbundel creëert de oppervlakte waar het licht van een lichtbron naartoe schijnt. Op bijvoorbeeld een kale muur, kun je een prachtige lichtbundel richten, waardoor de kamer direct sfeervoller wordt.
 • niets geeft meer sfeer dan een zacht gedimd licht. Ook ledverlichting is dimbaar. Schaf de juiste dimmer aan die geschikt is voor LED en verlicht de woonkamer met een zacht gedimd licht.

Ledlampen zijn naast echte sfeermakers, ook nog eens duurzamer en milieuvriendelijker dan andere vormen van verlichting. Andere voordelen zijn:

 • Duurzaam karakter
 • Lange levensduur
 • Flikkervrij
 • Geven direct 100% licht

Optimale sfeer: combinatie van ledverlichting en gordijnen

Belichting en natuurlijke lichtinval zijn dus echt de sfeermakers van je interieur. De ultieme formule voor extra sfeer is de combinatie van prachtige gordijnen in een warme tint en zacht gedimde ledverlichting met een mooie stralingshoek. Hierdoor komen de gordijnen, als het donker is, zeer romantisch en het beste uit. Ik maak hier zelf in mijn woonkamer ook gebruik kan.

De kleur van raamdecoratie is zeer bepalend voor de sfeer. Zo heb je mooie warme tinten voor een intieme sfeer, of juist lichte kleuren waardoor je een open gevoel krijgt. De kleuren donkerrood, oranje, okergeel, bruin en pastelkleuren zijn het meest sfeervol.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel: ‘sfeer creëren met licht: interieur tips & inspiratie’. Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips, ik ben in elk geval erg tevreden met onze gordijnen van velours en de ledverlichting op de benedenverdieping. Hoe creëer jij sfeer in huis? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis