Begin deze maand deelde ik een artikel met 22 binnen activiteiten voor kinderen tijdens de lockdown. Ondanks het winterseizoen kan het nog steeds prachtig weer zijn, zolang het maar droog is. Om die reden deelt Eline van De Oppaslijn enkele leuke buiten activiteiten met kinderen tijdens de lockdown met ons. Overigens zijn deze buiten activiteiten met kinderen ook leuk om ná de lockdown. Lees je mee?

Leuke buiten activiteiten met kinderen

Het lijkt alweer maanden geleden dat we er nog gewoon op uit konden om leuke dingen te doen met het gezin. Een dagje naar de dierentuin of een binnenspeeltuin bezoeken. Tegenwoordig lijken alleen het bos en je eigen huis nog tot de mogelijkheden te horen. Toch, is er meer mogelijk dan je denkt en in dit artikel hopen ik je voldoende inspiratie te geven om leuke buiten activiteiten met kinderen te maken. Om ook tijdens de lockdown mooie herinneringen te maken met je gezin.

Een dagdeel naar het strand

Als je er echt even tussenuit wilt, is het heerlijk om een dagdeel te gaan uitwaaien op het strand. De wind waait op volle kracht je hoofd leeg terwijl je uitkijkt over de oneindige golven. Neem een vlieger mee en je hebt gegarandeerd uren speelplezier met je gezin. Want wie lukt het om de vlieger hoog te houden als de wind zo hard waait? Je kan ook altijd dichterbij huis vliegeren, op een grote open plek in je eigen woonplaats bijvoorbeeld.

Of wat dacht je van een winterpicknick in de duinen. Neem een tas met lekkere hapjes mee en een thermoskan met warme chocolademelk. Zoek vervolgens samen een rustig, windvrij plekje in de duinen en stal je picknick uit. Dik ingepakt picknicken is natuurlijk een hele andere ervaring dan in de zomer. Een herinnering voor het leven!

Kom je op het strand en is het te druk? Ga dan opzoek naar een andere plek of bekijk bij een van de anderen buiten activiteiten met kinderen hieronder.

Geocachen

Geocachen is al enkele jaren een echte hit en nu met de lockdown het ideale uitje op afstand. Geocachen is schatzoeken via gps-coördinaten. Je hebt hiervoor alleen je telefoon, een speciale app (Geocaching®) en flinke zin in avontuur nodig! Over de hele wereld zijn er geocaches verborgen. Dit zijn vaak kleine, waterdichte bakjes of doosjes die je samen moet zoeken op een gps-coördinatiepunt.

Wanneer je de app geïnstalleerd hebt kun je een beginpunt in invoeren. Dit is bijvoorbeeld je eigen straat of een toffe plek in de buurt. Ben je klaar voor een grote wandeling of wil je eerst lekker dicht in de buurt blijven? Jij bent de schatzoeker dus jij bepaalt.. Ga gezellig met het hele gezin op zoek naar de geocache bij jou in de buurt. Is het dit keer een doosje of iets anders? Ligt de geocache op de grond of misschien wel in een boom? Alles is mogelijk bij deze vorm van schatzoeken.

Doordat er inmiddels al duizenden geocaches zijn, raak je eigenlijk nooit uitgespeeld. Natuurlijk, zijn er ook verschillende niveaus, dus je kunt steeds moeilijkere geocaches gaan zoeken. Zo heb je ieder weekend wat te doen met je gezin en wordt samen wandelen een feestje.

Toerist in eigen land

Heeft jouw gezin misschien ook een lijstje met Nederlandse toeristische trekpleisters die jullie graag willen bezoeken, maar ieder jaar overslaan, omdat het te druk is? Deze lockdown is het ideale moment om naar Volendam te gaan, de Zaanse Schans te bezoeken of bij het drielandenpunt te gaan kijken. Deze plekken zijn vaak gratis te bezoeken en op dit moment heerlijk rustig. Zo kun je met je gezin rondlopen, kijken en spelen. Soms ben je zelfs helemaal alleen. Is het wel te druk? Bezoek dan een andere plek in de buurt.

Of wat dacht je van een dagje Giethoorn met een fluisterbootje. Normaal gesproken is er een file in de grachten van het Venetië van het Noorden, maar nu kun je rustig varen en zelfs af en toe stil liggen voor een foto. Dit ga je waarschijnlijk nooit meer meemaken, gebruik daarom juist deze periode om de Nederlandse toeristische hoogtepunten te bezoeken.

Een hut bouwen in de bossen of duinen

Zoals je merkt, is er heel veel mogelijk, juist ook tijdens deze lockdown. Het vraagt alleen om wat meer creativiteit. Ook dicht bij huis is er meer mogelijk dan je denkt. Ga naar de bossen of de duinen en bouw een heus fort van alles wat je tegenkomt. Dit is echt voor iedereen leuk!

Is het te druk? Ga dan opzoek naar een andere plek of bekijk bij een van de anderen buiten activiteiten met kinderen hieronder.

Bezoek verschillende buitenspeeltuinen

In elk dorp zijn verschillende buitenspeeltuinen te vinden, ook bij jou in de buurt. Stippel thuis op papier een fietsroute uit en bezoek alle speeltuinen in jouw wijk, buurt of woonplaats. Wanneer je alles gehad hebt kun je ook bijvoorbeeld een speeltuin bezoeken van een ander dorp, maak er dan een wandeling van in plaats van een fietstocht.

Thema-avond of themadag

Of wat dacht je van een thema-avond of themadag? Waarbij je de gehele avond muziek speelt uit een bepaalde regio, activiteiten buiten onderneemt en ook het eten kookt uit die streek. Misschien kunnen jullie zelfs wel de taal van het land met elkaar spreken, of proberen. Laat je fantasie de vrije loop en maak er met elkaar een feestje van. Zo komen we samen de lockdown door mét leuke activiteiten voor het hele gezin.

Tot slot..

Bedankt Eline voor dit informatieve artikel over leuke buiten activiteiten met kinderen tijdens de lockdown. Ik ben benieuwd of jij aan de slag gaat met deze leuke buiten activiteiten met kinderen, laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd via de contactpagina contact met mij opnemen.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis