Ga jij al voor een groen dak mét subsidie? In dit gastartikel vertelt NatureGreen je alles over deze subsidie. Benieuwd naar waarom er subsidie gegeven wordt op een groen dak en hoe je hiervoor in aanmerking komt? Lees dan snel verder.

Groen dak subsidie

U heeft besloten om een groen te plaatsen en bent u nu benieuwd naar de mogelijkheden om subsidie aan te vragen? Geen nood! Wij van NatureGreen zetten het voor u op een rijtje in dit gastartikel.

Meer weten over subsidie voor een groen dak?

Steeds meer waterschappen, gemeenten en provincies bieden hun inwoners subsidies voor een groen dak aan. Daardoor gaan de kosten aanzienlijk omlaag en wordt de aanleg van een groen dak voor veel meer mensen bereikbaar. Daar zijn we bij NatureGreen blij mee, want zo krijgen we nóg meer mooie, groene daken in Nederland!

Verschillen per gemeente

Wel zijn er grote verschillen tussen gemeentes. In sommige plaatsen is het namelijk helaas niet mogelijk om subsidie te ontvangen. In andere plaatsen is het wel mogelijk maar moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. Lees daarom altijd van tevoren goed door wat voor u geldig is! Zo voorkomt u verassingen en weet u precies waar u aan toe bent. Wilt u hier hulp bij? Neem dan eens contact op met de klantenservice van NatureGreen.

Waarom subsidie voor een groen dak?

U vraagt zich misschien af, waarom geven deze partijen subsidie voor een groen dak af? Een groen dak is erg goed voor het milieu en draagt bij aan een klimaatbestendigere omgeving. Zeker met toenemende weersextremen als regen en droogte, als gevolg van klimaatverandering, hebben gemeenten er daarom baat bij wanneer hun inwoners een sedumdak laten plaatsen. Zo hebben ze in stedelijk gebied minder overlast door zware regen of droge periodes.

Nog vragen? Neem contact op met NatureGreen!

Wilt u meteen weten of u ook in aanmerking komt voor subsidie? De meeste gemeentes hebben deze informatie op hun website staan. Soms is dit echter moeilijk terug te vinden, of zijn de voorwaarden van de subsidie niet meteen duidelijk. Daarom hebben we bij NatureGreen een volledig subsidieoverzicht op onze website gezet! Zo ziet u in één oogopslag of uw gemeente subsidiemogelijkheden heeft en aan welke voorwaarden u eventueel moet voldoen. Heeft u hier hulp bij nodig, of bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn bij NatureGreen wat betreft het aanleggen van een sedumdak? Neem dan gauw contact op met één van onze adviseurs.

Tot slot..

Dit was alweer het artikel van NatureGreen over een groen dak met subsidie. Nu ben ik benieuwd, heb jij een groen dak of heb je hier interesse in? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Wanneer je geïnteresseerd bent in duurzaamheid, lees dan ook dit artikel over duurzaam leven met je gezin.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis