In het hele land zijn de scholen alweer een paar weken aan de gang en mijn vakantie? Die zit er na dit weekend ook weer op helaas, weer aan het werk dus! In dit artikel vertel ik alles over het nieuwe schooljaar van Ize en hoe ik in style terug naar mijn werk ga (en ik vertel je of ik er een beetje zin in heb 😉 ). Mijn werkzaamheden voor mijn blog en sociale mediakanalen zijn natuurlijk nooit gestopt. Ik vertel je hoe ik daar mee om ben gegaan, ook ik wil genieten van een welverdiende heerlijke vakantie! Lees je mee?

Groep 1/2 voor Ize

Vorig jaar ging Ize natuurlijk al wel naar school, alleen zat ze toen in een zogenaamde opstartgroep. Sinds kort zit ze in een ‘echte’ kleuterklas, groep 1/2. Een nieuwe juf, een ander lokaal en een totaal andere groep kinderen. Na zes weken vakantie had ze er enorm veel zin in, mooi om te zien. Ik had me verheugt op een kopje thee met een chocolaatje na de eerste schooldag, het liep anders. Ze was dolenthousiast en wilde niets liever dan meteen met een vriendinnetje afspreken. Zo ging ik de eerste schooldag alleen naar huis. Uiteraard wel enorm trots dat de nieuwe juf, het nieuwe lokaal en de vele nieuwe gezichten geen indruk hadden gemaakt en ze veel plezier had gehad. De chocolade? Die at ik lekker zelf op!

Nu zijn we een klein maandje verder en merk aan haar dat ze veel leert en dat ze stiekem toch veranderd is in de vakantie. Ze speelt anders, waar ze voor de vakantie vooral naast een ander kindje speelde word ik nu getrakteerd op hele rollenspellen. Schooltje, vader en moedertje en zwemles: alles komt voorbij. Gaaf om te zien hoe de belevingswereld van mijn kleine meisje veranderd. Waar ze in de opstartklas nog graag wilde dat ik zwaaide krijg ik nu niet eens een afscheidskusje meer. ”Ik ben een grote meid mama”, en gelijk heeft ze ook.

Weer aan het werk

Zoals je (hopelijk) gemerkt hebt, heeft mamazetkoers.nl niet stilgestaan en zijn er leuke en toffe artikelen online gekomen. Mijn website heeft in de vakantie een enorme groei doorgemaakt, hier ben ik enorm trots op. In augustus haalde ik voor het eerst de +2.000 unieke bezoekers! Wauw, je zult ze allemaal maar voor de deur hebben staan. Toch heb ik het in mijn vakantie wel rustiger aan gedaan. Zo werkte ik enkele artikelen vooruit en kun gelukkig de posts voor sociale media ook volledig inplannen met een studio creator. Zo loopt alles gewoon door in mijn vakantie zonder dat ik actief achter de knoppen hoef te zitten. Ideaal.

Dan komt toch het moment dat ik weer verwacht word op kantoor, zoals jullie misschien weten werk ik als etiketteringsspecialist bij een grote bierbrouwerij. Hoe fijn ik de vakantie ook vind, ik ben ook altijd weer erg blij wanneer het ‘gewone’ leven weer begint. Ritme en regelmaat vind ik altijd erg prettig. Een nieuw schooljaar betekent ook wennen aan een nieuw ritme. Zo gaat Luke gymmen en start hij op de peuterspeelzaal. Ize gaat vanaf nu de gehele vrijdag naar school en gaat ze op een ander tijdstip dansen.

overzichts foto laptophoes weer aan het werk mamazetkoers-

Ik start het nieuwe schooljaar dan ook het liefste met een nieuwe planner, zodat ik alles goed op kan schrijven en ik niks kan vergeten (althans dat proberen we). Deze keer koos ik voor een uitgebreide planner waarbij je op de ene bladzijde de week hebt en daarnaast een lege notitiepagina. Handig, ik kan daar mijn to do lijstje maken én dingen opschrijven waar ik rekening mee moet houden of niet mag vergeten. In de Stories op Instagram zal ik hem uitgebreider laten zien (terug te vinden in mijn hoogtepunten).

In style met de 15 inch laptophoesleuke laptoptas van Sleevy

Wanneer ik maandag weer aan het werk ga na de vakantie doe ik dat het liefste in iets nieuws. Geen idee waarom, het voelt als een goede start denk ik. Dit jaar doe ik dat met een nieuwe laptophoes en tas. Ik doe mijn laptop al jaren ‘los’ in mijn handtas, en dat is niet zo heel praktisch en eigenlijk heeft je laptop ook meer bescherming nodig. Een laptoptas heb ik nog nooit gebruikt, ze zijn maar saai (sorry). Daarnaast, iedereen loopt met dezelfde tas. Dikke kans dat je per ongeluk er met de tas van een ander vandoor gaat. Niet alleen saai maar ook erg onhandig dus.

Ik heb best een uitgesproken persoonlijkheid, dat mag gezien worden. Van onderstaande laptoptas werd ik dan ook dolenthousiast. De kleuren spatten ervan af, je mag best opvallen vind ik. De tas is niet alleen mooi maar is erg stevig en heeft voldoende opbergvakken voor papieren, accessoires, telefoon en verschillende kantoorartikelen. Ik ben erg blij mee en tevreden over. Nu kan ik mijn handtas weer gewoon gebruiken zonder elke dag de inhoud te wisselen.

weer aan het werk mamazetkoers-

De laptophoes, is erg fijn voor de extra bescherming. In principe niet nodig met een laptoptas maar ik gebruik de hoes ook als tasje om alles in te doen zodra ik naar een afspraak moet. Hij is ruim genoeg om naast je laptop nog enkele papieren en een pen te bewaren. Zo hoef je niet alles los te dragen. Het materiaal is zacht en dik. Hierin komen de felle kleuren wederom terug en is het een 100% match met de tas zonder dat het exact dezelfde print is.

Of ik zin heb om weer aan het werk te gaan? Volmondig ja, het is heerlijk om weer iets anders te doen dan het huishouden en je gezin. Ik heb de uitdaging en de andere omgeving ook nodig om gelukkig te zijn. Niet dat ik thuis geen nuttige dingen kan doen, maar je snapt denk ik wel wat ik bedoel. De balans moet goed zijn, ik ben dol op mijn leven als mama maar ik blijf ook nog gewoon Francis.

Tot slot..

Ize heeft het enorm naar haar zin op school en ik kan nu in style weer aan het werk! Zijn er dit schooljaar bij jullie veel veranderingen ten opzichte van vorig jaar? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

De laptophoes en laptoptas heb ik gekregen: #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van dit artikel.