Kindvriendelijke vloeren? Een kindvriendelijke vloer is belangrijk want met de komst van een kind verandert er veel in huis. Het huis zal babyproof moeten worden gemaakt. Langzaam verandert de ooit zo steriele woonkamer in een speelpaleis. Niet alleen de meubels worden aangepakt, maar ook de basis van de woning moet misschien worden aangepast. Heb je er ooit weleens over nagedacht wat je vloer dagelijks doorstaat met kinderen? Denk alleen maar aan hard speelgoed dat over de grond wordt gegooid, restjes voedsel en omgevallen drinkbekers. Geen wonder dat de meeste vloeren er sinds de komst van de kinderen er op achteruit lijken te gaan. In dit artikel vertel ik je alles over de meest kindvriendelijke vloeren! Lees je mee?

De meest kindvriendelijke vloeren op een rij

Er is genoeg keuze wanneer je het hebt over kindvriendelijke vloeren. Misschien is jouw huidige vloer inmiddels ook aan vervanging toe? En wil je voorkomen dat de nieuwe vloer ook binnen de kortste keren vol krassen of vlekken zit? Dan is het goed om de juiste keuze te maken. In dit artikel zetten we de meest kindvriendelijke vloeren op een rij. Op deze vloeren kan jouw kind ongestoord spelen.

Laminaat

Laminaat behoort niet voor niets tot één van de populairste vloersoorten in ons land. Dat kan ook bijna niet anders. Het is niet alleen een zeer veelzijdige vloer, maar het is ook nog eens ongelooflijk kindvriendelijk. Een van de grootste voordelen van laminaat is dat het gemakkelijk schoon te maken is. De gladde vloer laat zich eenvoudig stofzuigen en dweilen. Stof blijft hier niet gemakkelijk op liggen. Hierdoor is het ook een zeer goede keuze voor kinderen met allergieën.

Ook is laminaat erg budgetvriendelijk. Ze zijn werkelijk in alle soorten, maten en prijsklassen verkrijgbaar. Houd er wel rekening mee dat een laminaatvloer uit een duurder segment ook vaak over een betere kwaliteit beschikt. Deze vloeren worden meestal uitgerust met een extra sterke toplaag, zodat ze zeker tegen een stootje kunnen. Wanneer je voor een goedkoper type laminaat kiest, kan deze sneller slijten. Zeker met kinderen.

Tapijt

Over tapijt zijn de meningen verdeeld. In veel gevallen wordt het juist bij gezinnen met jonge kinderen afgeraden. Dit komt vooral doordat tapijt lastiger schoon te maken is. Bacteriën en allergenen kunnen zich volledig in de vloer gaan nestelen en het is heel lastig om die eruit te krijgen. Daardoor neemt de kans op allergieën toe. Daarbij komt ook nog eens dat het onderhoud van tapijt veel tijd in beslag neemt.

Toch heeft tapijt ook voordelen. Het is heerlijk zacht om op te spelen en geeft warmte gedurende de koudste maanden. Daarnaast is het ook nog eens geluiddempend. In de woonkamer raden we tapijt echter niet aan. Wil je toch een tapijt vloer leggen? Doe dit dan in de slaapkamer. Bijkomend voordeel is dat tapijt ook nog eens geluiddempend is. Als je kinderen dus in hun slaapkamer aan het spelen zijn, hoor je dit door het tapijt dus een stuk minder goed.

Houten vloer

De natuurlijke uitstraling van een houten vloer maakt menig mens direct gelukkig. Bovendien is dit natuurproduct ook nog eens heel prettig om op te spelen. Het voelt lekker warm en is ook nog eens gemakkelijk te reinigen. Nadeel is wel dat hout veel onderhoud vraagt om mooi te blijven. Daarnaast hangt er een flink prijskaartje aan.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over kindvriendelijke vloeren. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Wij hadden in ons oude huis een tegelvloer. Hoewel dit materiaal goed schoon te maken is en tegen een stootje kan valt hij voor mij buiten de kindvriendelijke vloeren. Waarom? Het is echt heel koud op een tegelvloer! Wij hebben nu beneden een houten vloer en op de andere verdiepingen een laminaatvloer liggen. Kan deze vloeren iedereen aanraden en zijn voor mij 100% kindvriendelijke vloeren! Wat voor vloer heb jij? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis