Het lijkt erg simpel, een kraamcadeau kopen, maar niets is minder waar. Zelfs nu ik zelf moeder ben van twee kindjes vind ik het nog steeds lastig. Daarom deel ik in dit artikel verschillende do’s en don’ts voor een kraamcadeau, zodat jij met een gerust hart op kraamvisite kunt gaan. Ik deel trouwens ook nog 3 cadeautips die bijna elke kersverse ouder kan gebruiken. Lees je mee?

De do’s & don’ts voor een kraamcadeau + 3 tips

Wat je wilt is een betoverend kraamcadeau geven, dat willen we allemaal!

Do’s voor een kraamcadeau

Laat ik maar meteen starten met wat je wel zou moeten doen wanneer je opzoek bent naar een kraamcadeau:

  • vraag aan de kersverse ouders of zij speciale wensen hebben, misschien zit er iets tussen wat jij graag wilt geven;
  • kies voor kraamcadeautjes die gebruikt kunnen worden! Vooral badspulletjes en verzorgingsartikelen zijn altijd handig;
  • doe iets om het nieuwe gezin te helpen: bied een avondje (of middag) aan om op de kleine te passen. Geloof me, meer dan welkom!
  • leesboeken en prentenboeken. Voorlezen is altijd leuk, ongeacht de leeftijd. Zo kan je kraamcadeau ook nog een aantal jaar mee;
  • ga voor een persoonlijk cadeau, bij mijn tips hieronder vertel ik je daar meer over.

Don’ts voor een kraamcadeau

Uiteraard zijn er ook een aantal dingen die je beter niet kunt doen. Het is mijn persoonlijke mening en advies, er zijn vast mensen die hier juist wél blij van worden maar mijn eigen ervaring is anders. Don’ts voor een kraamcadeau zijn:

  • helaas komt deze vaak als tip naar voren in dit soort lijstjes, maar alsjeblieft doe het niet! Een luiertaart is echt alleen leuk voor de gever en niet voor degene die hem krijgt. De luiers in dit cadeau zijn vaak het kleinste maatje waarvan de moeder al genoeg in huis heeft. Wil je een bijdrage leveren aan de luierkosten? Vraag dan welk merk de ouders gebruiken en haal een cadeaubon van die winkel. Voor de grap kun je hem alsnog in een luier verpakken;
  • kleding kopen in een hele grote maat. De kans is groot dat het kindje je leuke zomerjurkje dan aankan wanneer het hartje winter is. Jammer. Koop iets in maat 62 of 68. Wil je weten welke maat je het beste kunt geven? Check dan de 3 tips onderaan in dit artikel.
  • een knuffel ziet er in de winkel super schattig uit, helaas verdwijnt deze op de grote hoop. Liever geen knuffel dus;
  • speelgoed dat ontzettend veel lawaai maakt en piept. We houden van rust 😉 .

Een betoverend kraamcadeau

Bij MrStarsky vind je het perfecte kraamcadeau dat de harten van kersverse ouders zal betoveren: gepersonaliseerde sterrenhemel posters! Op basis van locatie, datum en tijd creëer je de sterrenhemel van de exacte stand van de sterren op het moment van geboorte. Er zijn verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen, zo hangt er altijd een poster aan de muur die past bij jouw kinderkamer. Vier de geboorte van het kindje met een betoverende sterrenhemel poster die de harten van zowel de ouders als het kindje voor altijd zal verwarmen.

Mijn 3 tips

Nu denk je misschien, maar wat kan ik dan wel geven? Ikzelf ben erg van een persoonlijk kraamcadeau, denk hierbij bijvoorbeeld aan een rugzak met naam. Een rugzak met naam is altijd handig en niet alleen voor de schoolperiode. Ook fijn om mee te nemen bij een dagje weg of als het kindje naar de opvang gaat. Maar er zijn ontzettend veel toffe producten die je een persoonlijke draai kunt geven, gewoon even rondkijken. Er zit vast iets bij wat je wilt geven en binnen je budget past.

Ikzelf geef graag kleding. Wist je dat je op het geboortekaartje kunt zien in welke kledingmaat de baby zit? De lengte van de kleine geeft namelijk een indicatie van de kledingmaat. Zo is Ize geboren met 49 cm. Zij zat toen in maatje 50. Luke daarentegen was iets langer, al 51 centimeter, en maatje 50 was daarmee al meteen te klein. Een vestje in maat 62 kan vrijwel altijd en in elk seizoen. Helemaal als je kiest voor een neutrale kleur. Een boxpakje doet het overigens ook altijd goed.

Mijn laatste tip voor een goed kraamcadeau zijn babyslofjes en babyschoentjes. Er zijn zoveel leuke dingen en de kleintjes groeien er vanzelf in. Slofjes uiteraard voor de aller kleinste, niet alleen om te zorgen voor warme voeten maar ze houden ook nog eens de voetjes in de boxpakjes! Op de een of andere manier gebeurt dat altijd.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over de do’s & don’ts voor een kraamcadeau en mijn 3 tips. Ik hoop dat je iets hebt aan dit artikel. Heb jij nog een tip? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis