Mijn beide kindjes zijn al uit de luiers, daarom ben ik erg blij dat Astrid de wasbare luiers van Fancy Pantsy wil testen voor ons! Ik heb alleen gebruik gemaakt van wegwerpluiers en heb daarmee per kind zo’n 800 kilo afval geproduceerd. Dat is serieus veel! Nu bracht ik ze wel braaf naar de milieustraat maar toch, het blijft veel. Wasbare luiers zijn dan een goed alternatief en biedt dus uitkomst. In dit artikel vertelt Astrid je meer over de wasbare luiers van Fancy Pantsy, haar verwachtingen en natuurlijk haar ervaringen. Ook deelt ze nog een goede tip, lees je mee?

Astrid test de wasbare luiers van Fancy Pantsy!

Wat leuk om deze kans te krijgen om uitwasbare luiers te testen. Van Fancy Pantsy kreeg ik een wasbare luiers proefpakket. Het was een mooi pakketje met daarin 2 uitwasbare luiers, een overbroekje en inlegvellen. De uitwasbare luiers bestonden uit één ‘all-in-one-luier’ en een tweedelige wasbare luier.
Op de foto hieronder zie je het hele pakket.
Ik test beide luiers in deze review.

wasbare luiers proefpakket mamazetkoers review test

Wat zijn mijn verwachtingen?

Waar ik benieuwd naar ben is of het werkt, levert het zoveel op dat het de moeite is om uitwasbare luiers te kopen in plaats van normale luiers, en is het duidelijk wanneer een luier vol/vies is en in de was moet? En zou ik overstappen naar wasbare luiers? Lees hieronder mijn ervaringen, conclusie en ik sluit af met een tip!

Mijn ervaringen met wasbare luiers

Geheel onervaren ben ik aan de slag gegaan. Op de kaart die in het pakket bijgevoegd is staat 2x uitwassen op 60°. Nadat ik ze 2x heb uitgewassen kon ik aan de slag met de luiers en startte met de ‘all-in-one-luier’. Helaas zat er verder geen beschrijving in de doos over welke luier wanneer het beste gebruikt kan worden, ik ben dus geheel blanco gaan testen.

Toen mijn dochter naar bed ging, pakte ik de ‘all-in-one-luier’ erbij en deed de hem om voor de nacht. Wat resulteerde in een kind wat vroeg wakker werd omdat ze helemaal nat was. Oké kan gebeuren, we probeerde de ‘all-in-one-luier’ nog eens, maar ook overdag was mijn kind nat. Jammer maar tijd om de andere luier te testen, de tweedelige wasbare luier.

Ik ging op de website van Fancy Pantsy op onderzoek uit of ik ze misschien verkeerd gebruikt had. Op hun website staan handige filmpjes en extra uitleg. Ik kwam ik er al snel achter dat je voor de nacht het overbroekje er extra overheen moet doen, over zowel de ‘all-in-one-luier’ als de tweedelige wasbare luier. Dat had ik dus niet gedaan en kan dus de natte nacht verklaren.

Dus die nacht ging de tweedelige wasbare luier aan met het overbroekje. En in de ochtend was mijn kind droog! Ik was verbaasd en ben er enthousiaster door geworden. Ook overdag gaat het nu beter, al ben ik nog zoekende naar wanneer je de luier dan precies in de was dient te doen.

Het mooie is ook dat je de luiers kan verkleinen waardoor ze dus elk kind passen. Mijn dochter is 1,5 en daarom hoeft de luier niet meer verkleind te worden. Bij de 2delige luier zitten ook meerdere knoppunten om de middel waardoor je altijd de juiste kunt kiezen zodat de luier niet te strak, maar ook niet te los zit om de buik. Elk kindje is anders en het is daarom even zoeken naar de juiste luier, daarom is dit proefpakket dan ook fijn.

Dan zitten er ook nog inlegvellen bij. Deze zijn bedoeld om in de luier te leggen en met name de poep op te vangen. De vellen doen netjes hun werk waardoor niet de hele luier meteen vies is. Ik las ook dat deze vellen in de wasmachine kunnen en dat je ze daardoor meermaals kan gebruiken. Ik heb ze uitgewassen om te kijken of ze inderdaad meerdere dagen mee kunnen maar ik ben het daar niet zo mee eens. Bij mij zijn de vellen na het wassen gescheurd, wat gekrompen en zijn ze ook wat dunner. En ik was op 30°. Ik zou de inlegvellen niet snel meer in de wasmachine gooien.

Conclusie

Ik vind de 2delige wasbare luier het fijnst om te gebruiken. Op de een of andere manier is mijn kindje veel nat met de ‘all-in-one-luier’. Dit kan voor elk kindje anders zijn maar voor mij werkt de 2delige wasbare luier dus het beste. En voor de nacht werkt deze ook prima met het overbroekje eroverheen. Deze sluiten fijn aan, zijn stevig en beschermen goed tegen doorlekken. Ze zijn een stuk groter dan normale luiers, maar het is niet storend.

In het geval van uitwasbare luiers heb je 1x de aanschafkosten, maar vervolgens wel de kosten voor het wassen en de inlegvellen. En als je er genoeg hebt, kan je natuurlijk wachten tot je een wasmachine vol hebt voor je hem aanzet. Maar als je maar weinig was hebt, zal je toch vaker halve wasmachines aanzetten om op tijd schone luiers te hebben.

Zou ik overstapen naar wasbare luiers? Nu niet meer, mijn dochter is al ruim 1,5 jaar. En ik denk dat je vanaf de geboorte de wasbare luiers moet gebruiken wil je de kosten eruit halen. Maar ik zou het wel serieus overwegen als mijn baby nog geboren zou moeten worden. Het werkt fijn en prima en er zitten echt hele leuke printjes op. In de zomer kan je je kindje prima in deze luier laten rondlopen met dat leuke printje!

Tip van Astrid!

Op de site van Fancy Pantsy staan makkelijke filmpjes over het gebruik van de wasbare luiers, deze vond ik dus te laat vandaar dat ik deze tip wil geven. Dus de tip van Astrid: lees eerst alle informatie door zodat je voorbereid aan de slag gaat met wasbare luiers. Fancy Pantsy heeft mooie wasbare luier pakketten, zoals een starterspakket of een proefpakket waardoor je kan kijken wat het beste bij jou en je kindje past.

Liefs Astrid, kom je me volgen op Instagram?

mamazetkoers lifestyle blog voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Tot slot..

Dank je wel Astrid voor deze eerlijke review! Nu ben ik benieuwd, ga jij ook de wasbare luiers eens proberen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Het wasbare luiers proefpakket heeft Astrid gekregen. Dit doet trouwens niets af aan de echtheid en oprechtheid van het artikel. #mamazetkoersAD

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis