Een kleine badkamer inrichten vraagt het nodige denkwerk en creativiteit. Welke onderdelen kies je en hoe benut je de ruimte zo goed mogelijk zonder in te leveren op comfort en luxe? In dit artikel ontdek je een aantal praktische tips die je helpen om een kleine badkamer in te richten. Lees je mee?

Lees hier mijn andere interieur artikelen.

5 praktische tips om een kleine badkamer in te richten

Zie jij op Pinterest de mooiste badkamers voorbijkomen maar denk jij alleen maar ‘help dat past nooit?!’ Dan zijn deze 5 praktische tips om een kleine badkamer in te richten speciaal voor jou! Binnen no-time heb jij met deze tips ook een mooie stijlvolle badkamer die van alle gemakken en luxe is voorzien.

Kies lichte en neutrale kleuren

Kleurgebruik is een doorslaggevende factor om een kleine badkamer in te richten. Lichte en neutrale kleuren laten de ruimte groter lijken. Bovendien geef je het interieur hiermee een tijdloze touch. Wil je toch graag een donkere kleur toevoegen? Plaats dan één opvallend element zoals een bijvoorbeeld een stijlvol zwart badkamermeubel met waskom. Deze waskom voor de badkamer is bijvoorbeeld een echte eyecatcher.

Neem tegels met groot formaat

Naast de kleur speelt ook de grootte van tegels een belangrijke rol om een kleine badkamer in te richten. Voor een compacte badkamer zijn grote tegels zonder motief de beste keuze. Deze tegels hebben minder voegen en een rustige uitstraling. Bij kleine tegels heb je meer voegen, waardoor de badkamer drukker en optisch kleiner oogt. Voor een leuke accentmuur is een klein formaat wél ideaal.

Plaats zwevende objecten

Hangende objecten zoals een zwevend toilet of badkamer meubel zijn ideaal om een ruimtelijke sfeer te creëren. Deze badkamerelementen komen niet tot de grond en lijken daardoor minder plaats in te nemen. Dit komt doordat de badkamervloer niet wordt onderbroken en de lijnen mooi doorlopen. Daarnaast is de vloer eenvoudig schoon te maken, ook niet onbelangrijk.

Ga voor ruimtebesparende elementen

Kies bij de inrichting van je badkamer voor elementen die ruimtebesparend zijn. Een goed voorbeeld hiervan is een douchecabine 90×90 cm. Neem een model met schuifdeur om geen loopruimte in beslag te nemen. Wil je ook graag een bad dan is een kwartrond hoekbad een uitstekende oplossing. Geen plaats voor een douche en bad? In een douchebad kan je zowel baden als douchen. Zo is er voldoende keuze.

Maak gebruik van spiegels

Spiegels zijn onmisbaar in de badkamer. Een spiegel reflecteert namelijk het licht en creëert een ruimtelijk gevoel. Daarom is het slim om hier tactisch gebruik van te maken. Hoe groter de spiegel, hoe beter het effect. Voor een optimaal resultaat hang je de spiegel op een strategische plek waar zoveel mogelijk daglicht opgevangen wordt.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met 5 praktische tips om een kleine badkamer in te richten. Doordat wij voor een grote inloop douche en zwevend bad meubel hebben lijkt onze badkamer in elk geval veel groter dan hij is. Ik hoop je met dit artikel in elk geval genoeg inspiratie te geven. Pas jij alle tips toe? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken door me een privé berichtje te sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis