Het voelt misschien nog wat vroeg om het over kerst en kerstpakketten te hebben maar geloof je: het is nu al de tijd om hierover na te denken. In dit artikel vertel ik je graag meer over zelf kerstpakketten samenstellen en inpakken. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Zelf kerstpakketten samenstellen en inpakken

Ben je op zoek naar tips en ideeën om je eigen DIY kerstpakketten samen te stellen en feestelijk in te pakken? Zoek dan niet verder, want wij hebben alles wat je nodig hebt! Of je nu een persoonlijk tintje wilt geven aan je kerstattentie of gewoon creatief bezig wilt zijn, met onze handige tips en ideeën zal je zeker indruk maken op je werknemers, familie of vrienden.

Maar hoe begin je nu eigenlijk aan het samenstellen van je eigen kerstpakket? Wij raden aan om eerst te brainstormen over de interesses en voorkeuren van de ontvangers. Denk na over hun hobby’s, favoriete snacks en drankjes en eventuele speciale wensen. Op deze manier kan je een persoonlijk en op maat gemaakt pakket samenstellen dat echt aansluit bij de persoon die het pakket krijgt.

Eenvoudig beginnen

Laten we beginnen met wat eenvoudige ideeën voor de inhoud van je kerstpakket. Een klassieker is natuurlijk een selectie van heerlijke chocolade en andere zoete lekkernijen. Voeg hieraan wat luxe thee of koffie toe en je hebt al een perfect cadeau voor de echte zoetekauwen onder ons. Deze kerstpakketten doen het altijd goed.

Voor degenen die graag experimenteren in de keuken, kan je een kerstpakket samenstellen met verschillende kruidenmixen, marinades en andere culinaire producten. Voeg een mooi kookboek toe voor wat extra inspiratie en je hebt een cadeau waar elke chef blij van zal worden. Is je dit toch allemaal net iets te veel werk? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een kerstpakket op maat bestellen via kerstpakkettenplaza.nl. Hier kun je helemaal zelf bepalen wat je budget is en of je bijvoorbeeld een kerstpakket in een bepaald thema wil.

Het inpakken van het pakket

Nu je de perfecte inhoud voor je kerstpakket bij elkaar hebt ‘gesprokkeld’, is het tijd om het feestelijk in te pakken. Een kerstpakket is natuurlijk geen kerstpakket als het niet leuk en origineel is ingepakt. Daarom zijn hier enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw cadeau eruit springt onder de kerstboom.

Begin met het kiezen van een mooie en stevige doos of mand om alle items in te kunnen doen. Dit geeft niet alleen een strakke uitstraling, maar beschermt ook alles wat erin zit. Gebruik vervolgens decoratieve folie, linten en strikken om je pakket op te fleuren. Kies kleuren die passen bij het thema van Kerstmis, zoals rood, groen, goud of zilver. Het leuke hieraan is, is dat je het zo gek kunt maken als dat je zelf wilt.

De persoonlijke touch

Om je personeel, vrienden of familie echt te laten zien dat je om ze geeft en waardeert wat ze het afgelopen jaar voor je hebben gedaan, mag een persoonlijke boodschap in je kerstpakketten niet ontbreken. Dit kan zijn in de vorm van een paar mooie gesproken woorden bij het geven van een pakket, maar kan natuurlijk ook door middel van een handgeschreven kaart. Wat vooral belangrijk is, is dat je laat zien dat je moeite hebt gedaan.

Uiteraard is het wat lastiger wanneer je een enorm bedrijf hebt en dus niet iedereen persoonlijk kunt langsgaan, maar juist dan is het belangrijk dit te doen. Om het dan wat praktischer te maken, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een receptie te organiseren, waarbij je iedereen in één keer kunt toespreken.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over zelf kerstpakketten samenstellen en inpakken. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Krijg jij elk jaar een kerstpakket of helemaal niet? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje doen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis