Wat gaat de tijd onwijs snel, afgelopen week zijn we druk bezig geweest met de 6e verjaardag vieren van Ize. Mijn mooie kleine meisje is vorige week woensdag alweer 6 jaar geworden! Niet alleen voor haar een bijzondere dag maar ook voor mij. Zij maakte me 6 jaar geleden voor het eerst mama. Ongelofelijk dat haar geboorte alweer zo lang geleden is, ze is al een hele dame hoor. Ze is lief voor iedereen om haar heen, knutselt graag en speelt het liefste buiten. Heerlijk!

Haar verjaardag hebben we minimaal en klein gevierd, zeker door alle nieuwe maatregelen die begin 2021 zijn afgekondigd. Toch hebben we er alles aan gedaan om haar een leuke verjaardag te bezorgen. In dit artikel vertel ik je meer over de 6e verjaardag vieren van Ize: we trakteren op school, maken uitnodigingen voor haar kinderfeestje en natuurlijk deel ik alles over het kinderfeestje zelf. Lees je mee?

De 6e verjaardag vieren van Ize, hoera!

Op dit moment zitten we nog midden in de verzwaarde lockdown, groot of ‘normaal’ haar 6e verjaardag vieren zit er dan ook niet in. Haar 6e verjaardag vieren in de klas gaat helaas ook niet, de scholen zijn immers nog steeds gesloten. Toch ben ik van mening dat er altijd nog mogelijkheden zijn, en is het ons gelukkig gelukt om haar toch een onvergetelijke dag te bezorgen. Zelfs met een klein kinderfeestje en kon ze al haar klasgenoten trakteren.

Uiteraard heeft ze van ons ook een cadeautje gekregen voor haar verjaardag. We vond het dit jaar wel lastig, ze heeft al ontzettend veel en er is ook niet echt iets waar ze helemaal fan van is. Maar, het is gelukt hoor! We hebben voor onze dame skeelers met bescherming gekocht. Ze is er ontzettend blij mee. Op het pleintje achter ons huis kan ze mooie rondes maken. Hier gaat ze nog lang plezier van hebben, zeker omdat de maat van de binnenschoen verstelbaar is.

De 6e verjaardag van Ize, zo vierde we het ons kado

Haar 6e verjaardag vieren op school door te trakteren op afstand

Je 6e verjaardag vieren op school gaat helaas niet tijdens een lockdown, hier was onze kleine meid toch best wel even verdrietig over. Ik vond mijn verjaardagen op school ook altijd heel bijzonder, dus dat snapte ik wel. Daarom hebben we daar iets op bedacht. We hebben gave Indianen traktaties gemaakt en op haar verjaardag mochten alle klasgenootjes op gepaste afstand de traktatie komen ophalen bij ons in de voortuin. Uiteraard de hele tuin en de stoep versierd. Dit was heel erg leuk, er zijn veel kindjes geweest. Ze vond dit erg bijzonder, en heel eerlijk? Ik ook!

De 6e verjaardag van Ize, zo vierde we het traktatie maken

Hoe je deze toffe Indianen traktatie maakt? Je pakt doosjes met rozijntjes in, vervolgens zet je met washi tape het veertje vast en creëer je zo een tooi. Ik tekende vervolgens oogjes op de doosjes maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld wiebeloogjes. Super simpel, en zeg nou eerlijk: ziet er leuk uit toch? Je kan ook deze video bekijken voor de instructies als je dat fijner vindt.

Uitnodigingen maken

Hoewel bijna niemand meer een kinderfeestje geeft wilde ik dit mijn meisje toch niet ontnemen. Daarom ben ik gaan kijken wat we nog wél konden doen. Het is anders en kleiner maar betekent niet minder leuk. Met alle regels die er zijn hebben we besloten om twee vriendinnetjes uit te nodigen voor haar kinderfeestje. Thuis aan de keukentafel heerlijk knutselen met wat lekkers erbij. Dit kan prima, de kinderen zag ze tijdens speelafspraakjes ook en verder zijn er geen volwassenen bij geweest behalve mijn man en ik.

Bij een feestje hoort natuurlijk een uitnodiging en die hebben we samen gemaakt. Ize en ik hebben gezellig een middag geknutseld. Je ziet hem op de foto hieronder en in deze video op Instagram zie je hoe we hem gemaakt hebben.

verjaardag van Ize 6 jaar uitnodiging

Het kleine kinderfeestje

De meiden waar Ize regelmatig mee afspreekt, en zijzelf, zijn dol op knutselen. Het was dan ook niet moeilijk om een activiteit te bedenken die we in een klein groepje thuis konden doen: knutselen! Ik bestelde bij Glitterbaas deze gave unicorn sets om zelf te maken. Ze zijn ontzettend gaaf. Al eerder maakte ik met Ize een muzieknoot. Nu gaan de meiden een unicorn maken en voor Luke bestelde ik een kleine ster. De kleine man wil toch graag meedoen. Dat kan op deze manier prima. Je ziet ze op de foto hieronder.

De 6e verjaardag van Ize, zo vierde we het glitterbaas

Hoe maak je een Glitterbaas? Dat is niet alleen erg leuk maar ook supermakkelijk. De kinderen kunnen het allemaal zelf, zelfs mijn zoontje van 3. Alleen daar moet ik even opletten of hij niet mijn hele huis onder de verf en lijm smeert 😉 .

Stap 1: verf het canvas in de gekozen kleur

Stap 2: laat de verf 2 uur drogen. Om die reden heb ik de dag van tevoren de canvassen zelf geverfd. Anders was er te weinig tijd om de Glitterbaas af te maken.

Stap 3: binnen de dikke lijnen kunnen de kinderen zelf de lijm aanbrengen en de figuur versieren met de glitters. Op de foto hieronder zie je het eindresultaat van de meiden en Luke. Ze zijn prachtig geworden en alle dames hebben ondertussen hun unieke Glitterbaas een mooie plek in de slaapkamer gegeven. Een herinnering waar ze nog lang aan zullen denken.

6e verjaardag vieren mamazetkoers -

Uiteraard hadden we ook nog wat lekkers erbij. We zijn gestart met een heerlijk gebakje en sloten af met pannenkoeken en ijs. Wanneer jij nog inspiratie zoekt voor een leuke activiteit of kinderfeestje bij je thuis, dan kan ik de creaties van Glitterbaas zeker aanraden! Leuk voor iedereen, jongens en meisjes!

Tot slot..

Ize haar 6e verjaardag vieren, ik ben blij en trots dat we het op deze manier gedaan hebben. We hebben allemaal een mooie, bijzondere en leuke dag gehad. Uiteindelijk is dat het gene wat telt en bijblijft. Niet de vreemde tijd waarin we nu leven. Probeer dus te kijken wat wel kan en wel mogelijk is, want er kan meer dan dat we misschien denken.

Hoe heb jij het feestje van je kind(eren) gevierd? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina. Heb jij je trouwens al ingeschreven voor mijn nieuwbrief? Dat kan via de button hieronder.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis