Weet je niet wat je moeten eten? Wil je geen uren in de keuken staan? Opzoek naar een lekkere en glutenvrije maaltijd? Dan is dit recept misschien een goede optie: makkelijke én glutenvrije Roti. Binnen 30 minuten staat dit gerecht op tafel. Wil je wel gewoon gluten eten? Vervang dan de rijst door wraps of roti-vellen. Er zijn trouwens ook glutenvrije wraps en Roti-vellen te koop!
Smakelijk! Laat je me weten wat je ervan vond?
Boodschappenlijstje
- 450 gram kipfilet of kippendijen
- 600 gram sperziebonen
- 200 gram voorgekookte krieltjes
- 300 gram (basmati) rijst
- 1 (rode) ui
- blik tomatenblokjes 400 gram
- paprikapoeder (2 theelepels)
- kerriepoeder (2 eetlepels)
- knoflookpasta of knoflookpoeder (2 theelepels)
- 4 eieren
- 500 ml kippenbouillon
- peper en zout
- olijfolie
Recept, makkelijke en glutenvrije Roti
Het recept is voor ongeveer vier personen. Wij eten er met zijn vieren (2 volwassenen en 2 kids) van, en ik houd dan ongeveer een portie over die ik invries. Eet je met meer of minder personen? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten in het boodschappenlijstje.
- zet een pan met water op en kook de rijst gaar
- snijd de kip in stukjes/blokjes
- verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak de kip goed gaar (voeg indien nodig peper en zout toe)
- bak de ui vervolgens kort mee
- voeg de blokjes tomaat, krieltjes en de kippenbouillon toe
- voeg daarna de kruiden toe, zorg dat deze goed oplossen in de bouillon
- als laatste voeg je de sperziebonen toe
- laat alles ongeveer 20 minuten zacht koken op een laag vuur
- wanneer de sperziebonen bijna gaar zijn (even proeven!) zet je het vuur 5 min hoger zodat de saus wat in kan dikken
- opdienen!
Mag het eten voor jou iets pittiger? Voeg dan met de kruiden ook sambal toe. De hoeveelheid sambal is echt afhankelijk van je eigen smaak.
Tot slot..
Bovenstaand recept is een variant op de Simpele Roti van JoyFromJoyce. Het originele recept is niet glutenvrij en ik heb er uiteraard mijn eigen draai aan gegeven. Laat me in de reacties hieronder, op Facebook of Instagram weten wat je ervan vond. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.
Eet smakelijk!
Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.
Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,
Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!
Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?
Eeh, zal vast lekker zijn hoor, maar lichtelijk teleurgesteld omdat ik “glutenvrije roti’ zie staan en dan blijkt het helemaal geen roti recept te zijn. Een roti-gerecht zonder roti-vel is geen roti-gerecht. Dat is gewoon kip met boontjes en rijst….jammer…even verder zoeken voor een zelfgemaakte glutenvrije roti…
Sorry dat ik je teleurstelde Lilly. Maar als je ipv de rijst voor glutenvrij roti vellen kiest heb je wel je roti gerecht. Ik heb dat in mijn inleiding zo goed mogelijk proberen te omschrijven. Bedankt voor het achterlaten van een reactie.
Dit is geen glutenvrije roti. Als je de vellen weglaat heb je gewoon rijst met kip massala. Lilly heeft gelijk. Ook ik ben teleurgesteld want ook ik zocht naar glutenvrije roti (de vellen dus, niet de kip): “Een roti of chapati is een ongerezen rond of ovaal platbrood dat zijn oorsprong heeft op het Indisch subcontinent.” – wikipedia
Hoi Boes, ik begrijp dat je zoekopdracht niet opgeleverd heeft wat je wilde. Echter schrijf ik in mijn artikel dat men ook ipv de rijst glutenvrije rotivellen kan kopen. Bij grotere online glutenvrije webshops zijn deze gewoon te verkrijgen. Gr Francis
Sorry Francis, met alle respect, maar (zoals de anderen ook zeggen) is dit geen roti. Ook al zeg je dat de rust vervangen kan worden door roti vellen. Ik voel me eerlijk gezegd écht oprecht beledigd door dit recept, omdat roti onderdeel van mijn cultuur is. Roti is niet kip kerrie met boontjes. En zeker niet met rijst. Roti…is de rotiplaat. De ‘pannenkoek’ die je met tal van dingen als “vulling” kunt eten, zoals kip kerrie, kousenband, kerrie aardappel. Maar ook met bijvoorbeeld pompoen, dahl (gele erwten), vis, ander soort vlees, kikkererwten, aubergine en noem maar op.
Je hebt dus een recept voor de “vulling” van de roti. Dat is iets heel anders. Ik hoop dat je begrijpt dat je met een dergelijke titel echt wat mensen beledigd. Dit is de zoveelste keer dat ik zie dat iemand er niets van begrijpt. Jammer… en een gemiste kans. Want het zou mooi zijn als je dus een glutenvrij recept zou hebben juist voor de roti, dus die pannenkoek. Zo te zien is daar juist vraag naar.